Care sunt greselile comune de iarna si depozitare a motocicletelor?

Motocicleta a intrat sau va intra in curand oin sezonul de hibernare. Cu siguranta, motociclistii experimentati le-au pregatit deja pentru aceasta perioada. M-am gandit insa sa arat si  greselile care se pot face in pasii esentiali ai pregatirii motocicletei pentru iernat.

Cu siguranta sunt informatii utile pentru cei care sunt la prima iarna in calitate de proprietari. Si, sa nu uitam ca o pregatire adecvata te scuteste de o vizita la service in primavara. 

Nu porni motocicleta  in fiecare saptamana

Doar pornirea motocicletei  in garaj nu este o idee buna. Daca motocicleta  ta nu este adusa la temperatura maxima de functionare, apa se poate condensa si ajunge in locuri unde nu-i trebuie (atunci cand mergi cu motocicleta , umezeala este uscata, iar bateria este reincarcata).

Nu iti goli rezervorul

Nu lasa rezervorul de benzina gol decat daca doresti ca acesta sa fie susceptibil la coroziune si a etansarilor uscate. In schimb, lasa-l plin cu benzina si un aditiv de calitate pentru stabilizatorul de combustibil. Acesta este un pas vital. Fara acest tratament, combustibilul se transforma intr-un produs cristalizat, dur si poate infunda carburatoarele si injectoarele de combustibil, nu de alta dar nu cred ca doresti sa apelezi la magazine online cu piese motociclete.

Nu depozita o motocicleta  murdara

Vei dori sa iti cureti motocicleta de mizerie, murdarie si bug-uri, deoarece acestea vor manca orice strat transparent, anodizat, aluminiu, finisaj metalic lustruit si otel inoxidabil. Daca locuiesti intr-o zona care are sare sau saramura pe drumuri, vei dori sa iti cureti si motocicleta , deoarece asta va face o eroziune mare de parti din metal si cauciuc. O ultima spalare si ceara inainte de a iti pune motocicleta  deoparte pentru iarna este o idee generala buna.

Nu folosi o husa ieftina sau o prelata

Vei dori o protectie adecvata pentru motocicleta  ta. O husa care este prost facuta poate prinde apa, aluneca sau zdrobi de vopsea. Rezultatul este ca motocicleta  ta va iesi mai rau decat atunci cand a intrat.

Daca nu merg iarna, ar trebui sa-mi anulez asigurarea?

Exista mai multe motive pentru a nu anula polita de asigurare pentru motociclete in timpul lunilor de iarna.

  • Zile calde de iarna

In timp ce anotimpurile se pot schimba, zilele de iarna neobisnuit de calde si senine sunt perfecte pentru o plimbare cu motocicleta. O calatorie neasigurata, totusi, te poate expune la un incident neprevazut si la un potential risc legal.

  • Nu presupune ca hotii de motociclete isi iau iarna liber

25% din toate furturile de biciclete au loc in timpul iernii. Chiar si vandalismul iti poate rapi investitia in motocicleta. Fara o asigurare potrivita, nu vei avea protectie pentru aceste pierderi potentiale.

  • Daune neplanificate in timpul depozitarii

O furtuna semnificativa de iarna, un copac cazut sau posibilitatea unui incendiu ar trebui luate in considerare atunci cand evaluezi anularea politei de asigurare. Aminteste-ti, asigurarea este conceputa pentru a te proteja de evenimente neasteptate si neplanificate. Fara ea, acest tip de incident poate duce la o pierdere totala.

Sa ne auzim cu bine la primavara. Si sa ai un asfalt uscat cat mai repede!

Image by xtberlin from Pixabay