Care sunt cele mai importante detalii de care este recomandat sa tii cont in alegerea unui nume de domeniu?

Ideea de a lansa o afacere pe Internet este un lucru care surade multor oameni avand in vedere potentialul pe care acest mediu il are in prezent atunci cand vine vorba despre comertul electronic de orice fel. Mai mult decat atat, lucrurile par a fi mult mai simple atunci cand vorbim despre modalitatea de lansare a unui astfel de proiect pe Internet. Din pacate insa, realitate este putin diferita in sensul ca lucrurile nu sunt intotdeauna atat de simple pe cat ar putea parea, avand in vedere ca si mediul online este in prezent unul mai competitiv ca niciodata. Pentru a putea exista pe Internet in forma in care o stim cu otii, un site necesita cateva servicii de baza precum: web hosting si inregistrare domenii, servicii de baza fara de care niciun site nu poate fi accesibil utilizatorilor. Ne vom ocupa insa astazi de inregistrarea domeniilor, serviciu menit sa ofere identitate afacerii pe care urmeaza sa o administram.

Serviciile de inregistrare domenii sunt foarte numeroase in momentul actual avand in vedere ca exista pe piata numeroase companii care ne pot pune acest lucru la dispozitie, insa dificultatea acestui pas nu reiese din alegerea serviciului de inregistrare domenii potrivit, ci mai degraba din alegerea unui nume de domeniu potrivit pentru afacerea ce urmeaza a fi lansata. Internetul este alcatuit in momentul actual din milioane de site-uri online, fiecare dintre acestea avand nume de domeniu proprii, astfel ca alegerea celui pe care ti-l doresti s-ar putea sa nu fie un lucru posibil. Pentru ca stim cu exactitate cat de dificil poate fi uneori sa alegem numele de domeniu potrivit, am pregatit pentru tine cateva sfaturi care iti vor fi de un real ajutor in acest sens. Iata cateva detalii la care sa fi foarte atent atunci cand alegi numele de domeniu.


Cu cat mai scurt, cu atat mai bine.


Chiar daca un nume de domeniu mai lung si mai complet te ajuta sa iti gasesti cu o mai mare usurinta un nume de domeniu unic, aceasta decizie nu este una tocmai potrivita din punct de vedere al utilizatorului. Un nume de domeniu lung este de cele mai multe ori foarte greu de retinut de catre un utilizator, dar si greu de scris, astfel ca nu sunt deloc rare situatiile in care un internaut va renunta sa mai intre pe site-ul tau daca va gresi adresa in mod constant atunci cand o introduce.


Evita pe cat posibil cifrele.


Este adevarat ca pe Internet exista mii de site-uri care au in componenta lor combinatii de numere si cifre si ca acest lucru te poate ajuta sa iti alegi mai usor numele domeniu, insa este un lucru nerecomandat in situatia in care si acest lucru ingreuneaza semnificativ scrierea si memorarea unei astfel de adrese web.


Nu iti asocia numele in niciun fel cu cel al altor site-uri.


Pentru a evita orice problema legata de copyright, este recomandat sa te asiguri intotdeauna ca numele de domeniu ales nu este unul care poate fi usor asociat cu alte nume de domenii sau care poate afecta in vreun fel imaginea altor afaceri pentru ca acest lucru poate avea repercusiuni destul de neplacute. Astfel, este recomandat sa fii unic si creativ in alegerea unui nume de domeniu pentru afacerea ta.