Care sunt avantajele unei tamplarii din lemn stratificat?

Elementele adiacente ale unei locuinte sunt extrem de importante atat pentru aspectul general al acesteia, cat si pentru gradul nostru de confort. Din cand in cand, aceste elemente ne pun in situatia de a le schimba datorita faptului ca in timp, indiferent de materialul ales acestea se uzeaza astfel ca isi pierd automat din functionalitate si implicit din aportul estetic. Indiferent ca vorbim despre usi sau respectiv despre ferestre, cert este faptul ca acestea sunt acele elemente indispensabile pentru orice locuinta completa.
Tehnologiile producatoare de usi si ferestre au avansat considerabil in ultimii ani, fapt ce ne da astazi posibilitatea de a alege numeroase materiale pentru tamplaria usilor si ferestrelor. Unul dintre preferatele materiale la noi in tara pare sa fi devenit lemnul stratificat datorita avantajelor multiple pe care le are in detrimentul celorlalte materiale. Mai mult decat atat, avem posibilitatea de a ne comanda usile si ferestrele locuintei prin intermediul magazinelor online de profil precum www.holzertehnic.ro. Iata care sunt cele mai frecvente avantaje pe care le avem in momentul in care alegem lemnul stratificat.
Unul dintre avantajele de baza ale lemnului stratificat este portul estetic pe care niciun alt material nu il are. Dintre toate materialele existente la ora actuala, lemnul pare sa-si fi pastrat in totalitate unicitatea atunci cand vine vorba despre aportul estetic. Lemnul reuseste de fiecare data sa ne convinga de faptul ca luminozitatea pe care acesta o are este ingredientul principal al unei ferestre potrivite pentur locuinta noastra.
Aportul estetic impresionant nu este singurul avantaj al lemnului stratificat, astfel ca acesta dispune totodata si de o rezistenta ireprosabila impotriva unor factori de mediu frecventi precum ploaia sau razele solare. Acesti factori aparent banali pentru multi dintre noi sunt principalele cauze care ne deterioreaza si deformeaza usile si ferestrele, astfel ca este important sa avem in vedere optarea pentru un material rezistent la acestia.
Izolarea termica si respectiv cea fonica reprezinta unul dintre aspectele pe care lemnul stratificat le face intr-un mod excelent. In general prin intermediul usilor si al ferestrelor se pierde aproximativ jumatate din energia produsa in locuinte pe timpul sezonului cald. Este important ca materialul pe care il alegeti sa nu permita transferul de temperaturi prin intermediul lui.
Lemnul stratificat poate beneficia de diferite nuante, astfel incat sa se potriveasca cat mai bine cu elementele adiacente locuintei. Astfel, in cazul in care culoarea aleasa nu este cea la care sperati anterior, aveti posibilitatea de a opta pentru o alta nuanta in orice moment.

 

Usi de lemn – Holzertehnic.ro