Care sunt aspectele de care este bine sa tii cont atunci cand vrei sa alegi cel mai bun nume de domeniu pentru magazinul tau online?

 

Lansara unui proiect online este o idee de afacere destul de indrazneata in conditiile in care vorbim totusi despre un mediu din ce in ce mai competitiv. Internetul a reprezentat uan dintre cele mai revolutionare inventii ale lumii moderne, devenind astazi o parte integrata a vietii noastre dezi cu zi. Numarul din ce in ce mai mare de magazine online reprezinta defapt o confirmare a faptului ca din ce in ce mai multa lume doreste sa isi lanseze un magazin online. Pentru a face acest lucru insa, avem nevoie de idei indraznete si de decizii pe care trebuie sa le luam intr-un mod cat se poate de inteligent.

Alegerea numelui de domeniu se transforma de cele mai multe ori intr-o reala bataie de cap pentru majoritatea oamenilor care vor sa devina webmasteri. Internetul este alcatuit in prezent din cateva miliarde de site-uri, astfel ca nu este de mirare faptul ca alegerea numelui de domeniu a devenit o reala provocare pentru toti cei care vor sa lanseze un magazin online. Inregistrarea numelui de domeniu se poate face cu usurinta la companii de specialitate precum Gazduire.ro. Iata insa cateva lucuri de care este bine sa tii cont atunci cand vrei sa alegi cel mai potrivit nume pentru magazinul tau online.

Evita alegerea unui nume de domeniu lung.

De multe ori avem tendinta sa alegem nume de domenii lungi, fara a lua in calcul faptul ca acest lucru nu face decat sa ingreuneze memorarea acestuia de catre utilizatori. In acest sens, ideal ar fi sa alegem un nume de domeniu cat mai scurt si cat mai reprezentativ. In acest fel, utilizatorii isi vor putea aduce aminte cu usurinta de adresa web la care se regaseste magazinul dumneavoastra. Mai mult decat atat, evita cu orice pret adaugarea de cifre sau simboluri in cadrul numelui de domeniu, din motive cat se poate de evidente.

Alege o extensie potrivita.

Extensiile sunt acele terminatii pe care le regasim la orice site online si care desemneaza defapt o localizare geografica a magazinului. Daca serviciile si produsele pe care le comercializezi se adreseaza strict locuitorilor din tara noastra, atunci o extensie .ro este ideala. Daca doresti sa vinzi aceste servicii si produse si in spatiul international, o extensie precum .com sau .org reprezinta solutia ideala pentru orice magazin online.

Mare atentie la marcile inregistrate.

Este mai mult decat indicat sa te asiguri ca alegi un nume de domeniu unic, astfel incat sa nu te lovesti de probleme in viitor in legatura cu marcile inregistrate. Au existat de-a lungul timpului cazuri destul de celebre in care anumite persoane au pierdut domeniile internet din pricina faptului ca acestea apartineau unei marci inregistrate deja.

Sc Gazduire Web Srl este una dintre cele mai bine cotate companii care ofera servicii web de calitate precum gazduire web si inregistrare domenii, servicii care pot fi obtinute la preturi mai mult decat avantajoase.