Care este modeul ideal de a mobile livingul?

Una dintre incaperile din casa care este cel mai greu de mobilat este living-ul. Acest lucru se intampla deoarece este cea mai importanta camera din casa, de aceea trebuie aleasa cu grija orice mobila de living sau obiect decorativ.

  Cum va fi folosit livingul?

Este foarte important sa se analizeze modul in care va fi folosita camera, inainte de a stabili ce mobilier trebuie sa alegi. Astfel, daca aceasta camera este folosita pentru a primi musafirii, atunci ar fi ideal sa fie mobilata cu piele de mobilier si materiale pretentioase.

mobilier living

In schimb, daca este vorba despre o familie cu copii, atunci living-ul va fi camera in care se va petrece mult timp si aici vor avea loc diverse activitati recreative. Acesta poate fi si motivul pentru care este recomandat sa se aleaga un material rezistent, atat din punct de vedere al utilizarii, cat si   legat de curatenia acestora.

Cum poate fi aleasa canapeaua pentru living livingul?

Una dintre cele mai importante piese de mobilier din living este canapeaua, de aceea achizitia acesteia trebuie sa fie o decizie gandita indelung, caci in jurul acesteia putem alege si celelalte piese de mobilier.

Canapeaua este o piesa de mobilier care nu va fi schimbata recent, ci este o investitie de cel putin cativa ani, de aceea trebuia optat pentru calitate, in defavoarea oricaror alte aspect.

Atunci cand se alege o canapea, se poate opta fie pentru o canapea cu doua sau trei locuri, al carei avantaj este ca nu ocupa mult loc, fie se alege o canapea fixa, care are avantajul ca se deterioreaza foarte greu.

Un alt model de canapea binevenit este acela extensibil, caci poate lua locul unui pat atunci cand ai in vizita musafiri si nu ai un alt pat liber in toata casa.

Daca  in locul canapelei se opteaza pentru un coltar, atunci trebuie sa se tina cont de faptul ca acesta poate fi utilizat in diverse pozitii. Acestea pot fi folosite si pe post de pat, daca se opteaza pentru un coltar extensibil, insa trebuie tinut cont de faptul ca ocupa foarte mult loc.

Cum alegem piesele de mobilier in living?

Toate piesele de mobilier alese pentru living trebuie sa se potriveasca una cu cealalta si sa fie in armonie, completandu-se una pe cealalta.

Astfel, pentru a nu face o investitie inutila si pentru a nu ajunge ca livingul sa aiba un aspect inestetic, este necesar ca tot ceea ce se afla aici sa se incadreze in acelasi stil.

Pentru inceput, trebuie alese cele mai importante piese de mobilier, precum canapeaua, biblioteca, fotoliile sau masa si scaunele. De asemenea, foarte la moda sunt acele rafturi de perete pe care pot fi depozitate  diverse obiecte decorative sau carti.

Este necesar ca atunci cand se alege mobila living, amenajarea sa fie facuta cu stil, iar dupa ce toate piesele de baza au fost alese si puse in locurile stabilite pentru fiecare in parte, este momentul sa se aleaga anumite elemente decorative care sa personalizeze spatiul. Aceste piese decorative pot fi covoarele, tablourile, plantele perdelele sau draperiile.