Care este cea mai potrivita metoda de a alege rujul de buze?

Primul lucru care este evidentiat in machiajul fetei este un ruj de buze de la Paese Romania , care poate face diferenta in ceea ce priveste caracteristicile fetei, caci alegerea nepotrivita a acestuia poate oferi un aspect inestetic intregii fete. Este foarte importanta nuanta rujului de buze, caci aceasta poate scoate in evidenta foarte multe lucruri.

   Existand in magazine fizice si in mediul online atat de multe modele de rujuri de buze, este foarte greu de ales nuanta potrivita, insa este obligatoriu ca aceasta sa fie asortata cu tinuta, cu locul unde mergi sau cu momentul zilei.

Cum se alege rujul de buze?

    Rujul de buze se poate alege in functie de nuanta pielii , mai exact pentru tipul de piele luminos se poate alege un ruj in nuanta rosu deschis, coral sau nud. Pentru un ten mediu este potrivit un ruj rosu intens sau violet. Pentru un ten bronzat se recomanda un ruj roz intens sau rosu stralucitor.

   Atunci cand se alege un ruj de buze este nevoie sa se tina cont si de culoarea ochilor, astfel femeilor cu ochii albastri li se potrivesc rujurile de buze bej sau de culoarea prunei. Pentru femeile cu ochii verzi se recomanda rujurile de buze visinii sau cele maro, iar pentru femeile cu ochii caprui se potrivesc nuantele maro, roz sau rosu .

   In alegerea rujului de buze, trebuie sa se tina cont si de culoarea parului. Astfel, femeile cu parul blond trebuie sa aleaga o nuanta de ruj roz, rosu sau corai.  Femeilor cu parul roscat li se recomanda rujuri de buze in culoarea prunei, rosu intens ori maro. Femeile cu parul brunet pot opta pentru diferite culori, in functie de preferintele fiecareia.

  Un alt aspect de care trebuie sa se tina cont in alegerea rujului de buze este marimea buzelor, mai exact, un ruj intr-o nuanta deschisa poate mari vizual buzele, iar un ruj inchis la culoare le micsoreaza. 

  In cazul in care se doreste marirea dimensiunilor buzelor, este necesar ca impreuna cu acesta sa fie aplicat un creion contur.

  Un ruj de buze sidefat nu este potrivit pentru acele buze cu imperfectiuni, de aceea pentru acest gen de buze este potrivit un ruj mat .

  Alegerea nuantei rujului de buze trebuie sa fie aleasa tinand cont, intr-adevar, si de varsta femeilor. Femeile tinere pot folosi nuante de ruj de buze deschise, iar cele mai in varsta trebuie sa aleaga rujuri de buze in nuante mai inchise la culoare.

Cum se aplica rujul de buze?

   La fel ca si tenul, inclusiv buzele trebuie sa fie exfoliate si hidratate inainte de a se aplica pe ele rujul de buze, pentru hidratare putandu-se aplica un balsam de buze. In continuare trebuie aleasa nuanta rujului, in functie de culoarea tinutei vestimentare, a ochilor, a pielii si a buzelor.

 Creionul pentru contur trebuie ales in ton cu nuanta rujului, acesta fiind definit cu rolul de a defini buzele si este necesar  ca acesta sa fie aplicat cu atentie.

    Rujul trebuie aplicat pe buze cu moderatie, iar dupa aplicare trebuie tamponat pentru a se elimina excesul de ruj de buze.