Caravana dezbatere Voluntmont la Targu Jiu

Vineri, 25 noiembrie 2011in sala de conferinta din incinta Primariei Târgu Jiu a avut loc Caravana Dezbatere Voluntmont, organizata de Asociatia Drumetii Montane in parteneriat cu Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Nehoiu. Caravana derulata la finele saptamânii trecute  a avut doua teme:
a) Cum pot tinerii din zona montana sa isi dezvolte o afacere in turism sau agroturism
b) cum pot ajuta ONG-urile voluntarii ca adeverintele/diplomele pe care acestia le ofera la finalizarea unui proiect la care voluntarii au lucrat sa fie recunoscute de catre angajator.
In România voluntariatul nu este atât de apreciat de catre angajatori ca in alte tari, iar noi prin actiunile derulate la nivel national,  dorim sa schimbam acest lucru.
Multi dintre noi am lucrat ca voluntari, perioade mari de timp, in diverse proiecte, in cadrul carora am indeplinit functii, am avut responsabilitati, fapt ce a dus la dobândirea unor calitati profesionale pe care le putem pune in practica la un loc de munca. Desi am acumulat o expereunta vasta, utila unui angajator,  lipsa unui  certificat de atestare semnat de un organism acreditat, ne impiedica sa fim luati in seama, iar aceasta stare de fapt dorim sa o schimbam.
Ca voluntar iti sacrifici o mare parte a timpului  tau liber pentru a realiza ceva, a atinge un obiectiv, a indeplini un tel. Este extrem de greu sa fii voluntar pe termen lung, multi dupa doua trei luni renunta, deoarece voluntariatul pe proiecte/activitati/actiuni  este exact ca un serviciu doar ca nu esti platit.
La caravana din data de 25 noiembrie 2011  au participat reprezentanti ai Primariei Municipiului Târgu Jiu, Consilul Local al Judetului Gorj, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Gorj,  Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca a Judetului Gorj, Liga Studentilor din Universitatea Constantin Brancusi, Administratia sitului Natura 2000 – Nordul Gorjului de Vest, Colegiul National Ecaterina Teodoroiu, Grup Scolar Energetic Nr. 1, Colegiul “Mihai Viteazul” Bumbesti-Jiu.
Multumim reprezentatilor Primariei Municipiului Târgu Jiu care ne-au primit cu bratele deschise cât si partenerilor care ne sprijina in tot ceea ce facem, acestia pot fi vazuti pe site-ul www.drumetiimontane.ro categoria Parteneri. Asociatia Drumetii Montane este formata din tineri pasionati de munte, natura, eco-turism, protectia mediului, iar daca doriti sa faceti parte din echipa noastra ne puteti contacta via formularului de pe site-ul www.drumetiimontane.ro , unde totodata veti putea studia mai in detaliu activitatile pe care le-am desfasurat pâna in prezent. In prezent Asociatia Drumetii Montane este sprijinita de agentii economici: Ch-Center Hosting, Vector di Sign, Pensiunea Casa Bobo, Euro Park Brasov.