Cand trebuie sa te prezinti la un control oftalmologic?

Din pacate, pentru multi oameni, un consult oftalmologic inseamna o vizita la medicul oftalmolog pentru a isi masura dioptriile si a isi cumpara ochelari potriviti. In realitate, un consult oftalmologic la o clinica medicala privata cum este RomGerMed poate scoate la iveala o serie intreaga de probleme.

Ochii te anunta mereu cand este ceva in neregula cu ei, dupa cum o sa vezi si daca citesti mai departe acest text. De regula, daca amani vizita la un cabinet oftalmologic prea mult, purtarea unor ochelari de vedere va deveni cea mai fericita solutie.

Cand trebuie sa mergi la un consult oftalmologic?

consult oftalmologic

Mai jos vei gasi cateva semne care indica faptul ca ar trebui sa mergi la un cabinet oftalmologic:

  • Ochii inlacrimati

Este absolut in regula sa lacrimezi atunci cand vantul este foarte puternic sau atunci cand iti intra ceva in ochi. Totusi, daca lacrimarea apare din senin, este cel mai bine sa consulti un medic oftalmolog. Cel mai probabil ai conjuctivita, dar poti avea si ce mai grav, cum ar fi ulcer cornean sau o zgarietura a retinei.

  • Ochii rosii

Orice om se confrunta la un moment dat cu problema ochilor rosii. De cele mai multe ori este vorba doar de o alergie, insa daca roseata ochilor persista, este posibil sa ai o problema la cornee. De aceea, daca intampinati aceasta problema, trebuie sa mergem de urgenta la un medic oftalmolog specialist.

  • Pleoapa cazuta

Daca aveti acest simptom, trebuie sa mergeti neaparat la doctor, deoarece arata in mod clar ca exista o problema. Poate fi diabet, poate fi sindromul Horner sau chiar semnul unui accident vascular cereblar.

  • Ochii uscati

De regula aceasta problema se rezolva rapid cu cateva picaturi speciale. Specialistii sustin ca atunci cand suferi de sindromul ochilor uscati, glandele lacrimare nu produc suficiente lacrimi si sunt incapabile sa mentina un invelis normal de lacrimi. Din aceasta cauza, ochii nu mai pot elimina substantele iritante si praful, iar acest fapt provoaca arsuri, durere si roseata.

  • Urdori consistente

Secretiile apar de obicei dupa somn si sunt absolut normale. Daca acestea devin mult mai consistente decat de obicei si isi schimba culoarea sau aspectul, trebuie sa mergeti neaparat la medicul oftalmolog.

Despre clinica medicala privata Romgermed

Clinica medicala Romgermed din Bucuresti pune la dispozitie pacientilor o serie larga de specialitati medicala si analize de laborator. In cadrul clinicii medicala Romgermed pacientii se pot programa pentru consultatii de specialialitate la: oftalmologie, orl, ginecologic, cardiologie, alergologie, dermatologie etc. Aici toti pacientii vor fi cosultati, diagnosticati si tratati de medici ce au o experienta de peste 20 de ani. Clinica medicala Romgermed este localizata pe Calea Plevnei 137C in Bucuresti. Mai multe informatii se gasesc pe site-ul www.clinicaromgermed.ro sau la numarul de telefon 021.311.00.75.