Cand este momentul sa iti faci programare la o clinica ORL?

ORL este o specialitate medicala destul de complexa, caci aceasta se ocupa cu diagnosticarea si tratarea mai multor zone ale corpului uman, si anume urechile, nasul, gatlejul, capul, gatul, gura, sinusurile si, nu in ultimul rand, laringele. De asemenea, trebuie mentionat ca acestia se ocupa si cu interventiile chirurgicale plastice sau reconstructive.

clinica orl bucuresti

In cazul caror simptome trebuie sa te prezinti la o clinica ORL?

Este bine sa cunosti care sunt aceste simptome pentru a te putea prezenta cat mai repede la o clinica ORL. In cazul in care aceste simptome sunt ignorate se poate ajunge la anumite probleme mai grave decat cele initiale. Astfel ca in cazul in care observi urmatoarele simptome, nu lasa niciodata lucrurile sa se agraveze si programeaza-te din timp la o clinica ORL:

  • Durerea, febra, pierderea echilibrului si, de asemenea, dificultati de auz sunt simptome ce indica o posibila infectie a urechilor;
  • Durerea de cap, durerea de dinti, tusea, febra si oboseala, toate acestea sunt simptome ce indica prezenta sinuzitei;
  • Daca observi ca te trezesti in mijlocul noptii, dai semne de depresie sau esti obosit mai tot tipul zilei, acest lucru ar putea indica apneea in somn;

Acestea sunt cateva simptome carora trebuie sa le dai atentie si daca vezi ca lucrurile persista sa nu mai astepti si sa te programezi din timp la o clinica ORL.

Care sunt afectiunile tratate intr-o clinica ORL?

Lista afectiunilor tratate intr-o clinica ORL are o intindere destul de mare, astfel ca in urmatoarele randuri se vor prezenta doar o mica parte dintre acestea:

  • Printre afectiunile urechii se includ ostocleroza, pierderea auzului datorita procesului de imbatranire, infectiile urechii, colesteatomul urechii medii, urechle proeminente, etc.
  • Printre afectiunile nasului se numara si: infectia sinusurilor, sinuzita, leziunile nazale, tumorile nasului, obstructia nazala, tulburari ale mirosului, etc.
  • Printre afectiunile gatlejului se pot aminti: amigdalita, raguseala, laringita, probleme de inghitire, probleme respiratorii, sforaitul, apneea in somn, etc.
  • Printre afectiuni capului si gatului se numara si: cancerului, probleme tiroidiene, leziuni cutanate letale, etc.
  • Aceasta specilitate medicala se ocupa si cu chirurgia cosmetica: rinoplastie, otoplastie, blefaroplastie, reconstructia faciala, etc.

In cazul in care ai observat anumite simptome ce tin de specialitatea ORL poti apela cu incredere la medicii de la clinica ORL din cadrul Romgermed in Bucuresti

Poti fi intotdeauna sigur ca serviciile oferite de acestia vor fi intotdeauna de cea mai buna calitate, astfel ca nu ai motiv de ingrijorare. Daca cauti o clinica ORL din Bucuresti, Clinica Romgermed iti sta intotdeauna la dispozitie, iar tu vei stii ca te afli pe cele mai bune maini.