Campania privind dezvoltarea durabila a regiunii Dobrogea s-a incheiat

ONG Mare Nostrum si Asociatia „Dobrogea Agro si Business School” (Bulgaria) au desfasurat campania informationala „Dezvoltarea durabila a regiunii Dobrogea, prin Politica Agricola Comuna a Uniunii Europene. Activitatile au avut loc in perioada iunie – decembrie cu sprijinul financiar al Comisiei Europene si a Directiei Generale Agricultura si Dezvoltare Rurala.
Obiectivul campaniei de informare a fost de a promova si de a informa toate partile interesate referitor la Politica Agricola Comuna in Bulgaria si Romania si, de asemenea, de a oferi informatii cu privire la politica adoptata de Uniunea Europeana in privinta dezvoltarii durabile a regiunilor rurale, precum si a protejarii biodiversitatii. Campania de informare si-a propus sa clarifice modul in care Politica Agricola Comuna influenteaza dezvoltarea si competitivitatea agriculturii durabile in Bulgaria si Romania.
„In aceasta perioada, am organizat mai multe întalniri, atat in Bulgaria, cat si in Romania, la Constanta, Tulcea, Murfatlar si Medgidia, in vederea diseminarii informatiilor din cadrul proiectului. De-a lungul celor sase luni de campanie, am organizat aceste intalniri in scopul informarii si educarii producatorilor din domeniul agricol. Am realizat acest lucru în patru direcţii de bază: agricultura ecologica, diminuarea poluarii biologice a apelor, obtinerea de energie din activitatea de productie agricola, precum si dezvoltarea turismului eco – rural”, a declarat Mihaela Candea, director executiv Mare Nostrum.
Proiectul a intentionat sa demonstreze modul in care producatorii de produse bio pot profita de pe urma posibilitatilor oferite prin Politica Agricola Comuna, astfel incat sa isi perfectioneze strategiile de punere pe piata a produselor, influentand astfel, in mod pozitiv, evolutia viitoare.