CallPoint New Europe deschide la Craiova al doilea centru operational

CallPoint New Europe, companie specializata in furnizarea serviciilor de outsourcing in Romania si Bulgaria, deschide cel de-al doilea centru operational in Craiova. Noul punct de lucru are 200 de posturi disponibile si va fi functional incepand cu 2 iunie, completand cele 1.000 de posturi disponibile in celelalte trei centre din Bucuresti, Sofia si Plovdiv.

 

Co-fondatorul si co-directorul CallPoint Romania, Grégoire Vigroux, a explicat ca alegerea Craiovei a fost o decizie dificila, insa sustenabila pe termen lung. “In primul rand trebuie spus faptul ca nu ne-a fost usor sa alegem Craiova pentru ca sunt foarte multe orase in Romania in care sunt oameni educati si talentati, cu principii de etica a muncii. Un alt aspect foarte important de precizat este legat de strategia de afaceri. Astfel, vom continua proiectele multilingviste pentru clientii internationali in Bucuresti, iar in Craiova vom avea proiectele in limba romana dedicate clientilor locali. Asadar, trebuie inteles ca aceasta “capacitate multilingvistica” nu a fost un criteriu viabil in alegerea Craiovei. Bineinteles, daca scopul punctului de lucru ar fi fost sa servim clientii germane, am fi ales eventual Clujul. Si daca ne-am fi gandit la limba franceza, am fi optat pentru Iasi. Insa, pentru proiectele in limba romana, Craiova a fost o decizie strategica buna.”, a explicat co-directorul CallPoint Romania.

 

Cifrele care au contat
Pentru a justifica cu cifre decizia de a dechide in Oltenia cel de-al doilea punct de lucru, Vigroux precizeaza ca cele mai importante aspecte luate in calcul au fost: numarul de locuitori, numarul mare de tineri absolventi de facultate, universitatile bune, rata ridicata a somajului, competitia extrem de redusa si proximitatea fata de Bucuresti.
“Am vizat doar orasele cu peste 200.000 de locuitori. Ne-am gandit si la Iasi, in primul rand, urmat de Cluj, Sibiu, Pitesti si Constanta insa am ales Craiova. In acest oras sunt 280.000, iar daca ar fi sa consideram si orasele “secundare”, respectiv Filiasi (25 km), Blas (20 km) si Caracal (50 km) ajungem la aproximativ 400.000 de persoane. De asemenea, in Craiova, din cei 35.000 de studenti, sunt peste 7.000 de proaspat absolventi de facultate in fiecare an (2.500 in domeniul ethnic, 2.000in stiinte exacte si 2.500 in stiinte sociale).”, mentioneaza Vigroux, subliniind si aspectele legate de mana de lucru accesibila (cu 20-30% mai ieftina decat in Bucuresti) si lipsa altor jucatori importanti de pe piata de call center din Romania. “Fiind singurul jucator mare din industrie cu prezenta in Craiova, nu vom avea agenti care sa paraseasca CallPoint pentru companiile foarte mari. In consecinta, vom avea o rata de retentie mai mare decat in Buucresti De asemenea, cifra de afaceri ar trebui sa fie in jur de 10% in Craiova, comparativ cu 19% in Bucuresti.”, a adaugat reprezentantul.

 

Batalia pentru oameni
Unul dintre cele mai importante aspecte de trebuie tinut cont in momentul deschiderii unui call center este forta de munca si potentialul de migratie de la o companie la alta. “Cred ca este de bun simt ca firmele mari din industria call-center si BPO sa evite sa mearga in aceleasi orase. Care ar fi rostul ca un competitor direct al CallPoint sa isi deschida un call center in Craiova? Nu se justifica competitia pentru aceeasi forta de munca. In Bucuresti sunt 20 de jucatori care se bat pentru aceeasi forta de lucru. Toti pierd prin faptul ca au operatiunile in aceleasi orase. In consecinta, prezenta a doua call center-ere in acelasi oras trebuie evitata intodeauna. In plus, in Romania sunt cateva orase mari, cu forta de munca calificata, unde nu exista niciun jucator mare din industrie. Constanta si Pitesti sunt doar doua exemple pe care le-as recomanda competitorilor mei.”, conchide Vrigoux.

 

CallPoint in Romania
CallPoint New Europe JSC este un call center multilingvist si BPO (Business Process Outsourcing) care furnizeaza servicii din 2004 in Bulgaria si din 2007 in Romania. Din 2011, in randul actionarilor companiei se numara si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).
Printre clientii CallPoint Romania se numara cei mai mari jucatori din Romania din sectoarele asigurari, bancar si telecom.

 

Date de contact:

Gregoire Vigroux
Co-Director

____________________

CallPoint New Europe
Sos. Bucuresti-Nord nr. 10
Global City Business Park
Cladirea O23, etaj 6
Voluntari (IF)

T: +40 31 423 02 95
F: +40 31 423 02 99

gregoire.vigroux@callpoint-group.com
www.callpoint-group.com