Conferinţa de lansare a proiectului “Calificări în turism: o şansă la un viitor mai bun”

BucureÅŸti, 25 aprilie 2012

Asociaţia COLFASA a organizat miercuri, 25 aprilie în sala Colorado a hotelului Howard Johnson conferinţa de lansare a proiectului “Calificări în turism: o şansă la un viitor mai bun”.  Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 şi se adresează angajaţilor din sectorul turistic, din Regiunea Bucureşti –Ilfov.  Scopul proiectului constă în organizarea de cursuri de calificare în ocupaţiile de agent de turism/ghid turistic, recepţioner şi administrator pensiune turistică.

Obiectivul general al proiectului “Calificări în turism: o ÅŸansă la un viitor mai bun” este acela de a promova ÅŸi a facilita accesul la formare profesională continuă (FPC) a angajaÅ£ilor. ÃŽn conformitate cu acest obiectiv general ÅŸi cu obiectivele specifice promovate de POSDRU 2007-2013 prin intermediul Axei prioritare 2, Domeniul major de intervenÅ£ie 2.3, proiectul va trata cu precădere:

1.Realizarea unor activităţi de conştientizare privind: a. nevoia de formare profesională continuă a angajaţilor; b.importanţa şi beneficiile participării angajaţilor la programe de formare profesională continuă; c. oportunităţile de dezvoltare a resurselor umane.

2. Elaborarea şi furnizarea de programe de formare profesională continuă în vederea calificării angajaţilor din domeniul turismului.

3. Transfer de bune practici prin efectuarea unei vizite în Italia.

Grupul ţintă al proiectului este format din 107 persoane din Regiunea Bucureşti-Ilfov, angajaţi în domeniul turistic, dar care doresc să se perfecţioneze. Astfel,  în cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de calificare pentru:

1. recepţioner de hotel: 720 ore (240 ore teorie, 480 ore practică)-nivelul de calificare 2

2. administrator pensiune turistică: 720 ore (240 ore teorie, 480 ore practică)-nivelul de calificare1

3. agent de turism / ghid: 1080 (360 ore teorie, 720 practică) – nivelul de calificare 3

 

La evenimentul de lansare a proiectului “Calificări în turism: o ÅŸansă la un viitor mai bun” au participat coordonatorul proiectului – Mihaela GRIGORIU, coordonatorul activităţilor transnaÅ£ionale – Adriano MARTINEZ, precum ÅŸi reprezentanÅ£i ai sectorului turistic: Carmen PAVEL, PreÅŸedinte J’Info Tours, VicepreÅŸedinte AsociaÅ£ia de Turism a Municipiului BucureÅŸti, Dan ANGHELESCU, Director General La Piovra Turista, membru ANAT, Nicolae COZMA, VicepreÅŸedinte AsociaÅ£ia Presei Turism,  Georgeta PENCEA, Secretar General – OrganizaÅ£ia Patronală a Turismului Balnear Român, Traian BÄ‚DULESCU, Director General Travel Advisor Media ÅŸi alÅ£i 50 de invitaÅ£i din domeniul turistic.

 

Despre Asociaţia COLFASA

Asociaţia COLFASA este o organizaţie neguvernamentală, specializată în consultanţa în domeniul politicilor comunitare, pe care îşi propune să le promoveze în România. Asociaţia elaborează proiecte colaborând cu organizaţii publice sau private din domenii de activitate diverse.

În prezent, Asociaţia COLFASA gestionează 4 proiecte strategice şi 6 proiecte de grant, finanţate din Fondul Social European (FSE).

Asociaţia COLFASA se bazează pe o echipă tânără, caracterizată prin profesionalism, corectitudine, responsabilitate şi implicare maximă în proiectele pe care le desfăşoară.

 

Pentru detalii şi informaţii suplimentare :

Nicoleta GOLAI – Coordonator Comunicare

Tel.: 031.432.82.19

Mobil: 0735.842.208

Email: nicoleta.golai@colfasa.ro