Calculatorul in gradinite

Pentru educatoare, calculatorul (Internetul) reprezinta in primul rand un mijloc continuu de informare si documentare dar si un mijloc de procurare a materialului didactic necesar desfasurarii unei bune activitati: CD-urile audio cu cantecele pentru copii si CD-urile video cu povesti imbogatesc activitatea din gradinita.

Imaginile cu flori, pasari, animale, peisaje dindiferite zone, ii ajuta pe copii sa inteleaga mai bine cat de bogata este flora si fauna planeteinoastre. Povesti, legende, poezii, programe pentru serbari, modele de proiecte didactice, planificari calendaristice si referate, constituie o continua perfectionare in activitatea didactica.
Jocurilor liber creative
Copii se pot delecta cu desene animate sau se pot relaxa cu jocuri. Prin jocuri cu bile ca : Zuma , Luxor, Tumblebugs”, copiii isi dezvolta atentia vizuala, perceptia culorilor, indemanarea,coordonarea miscarilor oculo-motorii (mana-ochi).

Jocul „Bejeweled” ii ajuta pe copii sa-si consolideze cunostintele despre pozitiile spatiale: sus, jos, la dreapta, la stanga. Jucandu-se„Spider Solitaire” copiii isi reamintesc cifrele si invata sa formeze sirul numeric in ordinedescrescatoare.
Pentru copii, calculatorul este un mijloc de relaxare si buna dispozitie, un tovaras de joaca, dar si un mijloc atractiv de verificare si consolidare a cunostintelor invatate.
in gradinita calculatorul poate fi folosit in orice moment al zilei.