Calatorie educativa in lumea satului – Primele intalniri cu program educational

Proiectul Calatorie educativa in lumea satului a demarat de la 1 septembrie si isi va desfasura primele intalniri educationale alaturi de copii, vineri si sambata, 23 si 24 septembrie 2011. Proiectul Calatorie educativa in lumea satului apartine Asociatiei Lume Buna si este finantat  cu sprijinul Comisiei Europene, prin programul Tineret In Actiune, Sub-actiunea 1.2. “Initiative ale tinerilor”.

Larisa Popescu este initiatorul si coordonatorul proiectului si are alaturi de ea 13 voluntari ce se implica activ in implementarea proiectului. Beneficiarii proiectului sunt 60 de copii cu varste intre 6 si 11 ani: 30 copii provenind din mediul rural – de la scoala din comuna Varasti si 30 de copii din mediul urban –de la scoala 98 din sector 4, Bucuresti.

Vineri, 23 septembrie, are loc un program educativ adresat copiilor din mediul rural. Intalnirea va fi in satul Varasti, unde voluntarii inscrisi in proiect vor desfasura un program de educatie non-formala (animatie socio-educativa).

Copiii din mediul urban vor avea parte de o excursie in satul Varasti, sambata, 24 septembrie. Astfel, 15 copii de la Scoala nr. 98 din Bucuresti se vor bucura de o serie de activitati de educatie prin joc in lumea satului.  Programul educativ este orientat catre incurajarea  creativitatii si a spiritului de echipa, oferind copiilor noi forme de invatare prin joc.

In cadrul programului vor fi incluse si elemente de educatie prin care copiii sa afle despre traditii si obiceiuri din satul Varasti.

Acest proiect se doreste a fi un prim pas – un proiect pilot -  in domeniul educatiei non-formale la sat – urmand ca implementarea lui la nivel national sa faca posibil accesul cat mai multor copii din mediile urban-rural la o forma atractiva de educatie prin joc.

Partener  media:  Calificativ.ro

Date de contact: Loredana Spita, voluntar Lume Buna
loredana.spita@lumebuna.ro
0726 466 333
Grup Facebook