Cafeaua Campionilor – cea mai buna cafea din lume

Stim, e greu sa declari un produs “cel mai bun din lume”, dar cand acel produs castiga competitii dupa competiltii la nivel mondial incepi sa ii recunosti valoarea si sa te intrebi: ce il face asa de bun?

Pasionatii de cafea au deja o cafea preferata, fie ca e vorba de o anumita origine, de o varietate, sau chiar de o prajitorie de cafea, toti iubitorii cafelei au o idee despre ce prefer intr-o ceasca de cafea. Cu toate acestea toti se pun de acord cu un singur lucru: Panama Ghesha!

Panama Ghesha este cafeaua care an de an castiga competitiile mondiale de barista pentru ca este atat de buna… Dar ce o face atat de deosebita?

Din Ethiopia in Panama

La fel ca vinul, cafeaua vine in varietati (cred ca Syrah vs Merlot). Unele soiuri se descurca mai bine in diferite zone climatice sau in cresteri, au rezistenta diferita la boli È™i, bineinteles, diferite profiluri de arome. Geisha este un soi care provine din Gesha, Etiopia, È™i a fost plantat in mod redus in Costa Rica, unde a castigat o reputaÈ›ie pentru rezistenta la o boala de cafea numita “rugina frunzelor”. In cele din urma, a fost plantata în Panama È™i zvonurile spun ca, dupa un an deosebit de rau pentru rugina de frunze, o varietate de soiuri Geisha au fost prelucrate È™i prelucrate pentru prima data, oferind producătorilor de la Hacienda la Esmerelda ocazia de a descoperi profilul lor neobisnuit de aroma .

Aceasta descoperire a avut loc in 2004, iar Geisha si-a pastrat reputatia de varietate excepționala. Profilul de aroma este delicat si floral, cu caprifoi și bergamot aproape intotdeauna dominante. De asemenea, lipsesc note acide și amare. Astazi este comercializata in mod variabil ca Geisha sau Gesha (cuvântul nu are sens). Panama pare a fi locul în care Geisha crește cel mai bine, dar Costa Rica, Columbia și chiar Etiopia experimenteaza acum cafeaua si incearca sa reproduca succesul cu care se confrunta in Panama.

De la boaba verde de cafea, in ceasca

Cafeaua delicata, fructata, martasoasa ca un ceai este diferita de oricare alta pe care o vei ncerca vreodata. Geisha este cea mai pura cafea pe care o poti cumpara, iar Panama este locul unde planta de cafea si-a gasit cel mai bun sol ca sa se dezvolte sis a creeze boabele magice. Si este intr-adevar magic. Cafeaua Panama Ghesha este mereu culeasa manual din recolte care cresc pe cel mai inalt munte din Panama, Volcán Barú. Boabele de cafea sunt apoi uscate timp de opt zile pana la atingerea umiditatii ideale, apoi vandute verzi catre prajitoriile de cafea din toata lumea.

Cafeaua Geisha este atat de exclusivista și iubita, incat cafenelele din intreaga lume fac tot posibilul doar pentru sansa de a servi o bautura din boabele din Panama, care sunt cunoscuta drept cea mai scumpa cafea din lume.

Panama Gesha continua sa domine lumea de cafea la 94,1 din 100 de puncte la degustarea internationala a cafelei din Boquete, Panama. Scopul concursului este de a descoperi cele mai bune boabe de cafea din țară cu un total de 17 judecatori din intreaga lume. In ciuda luptei productiei prin schimbari climatice inevitabile, cafeaua naturala Geisha a iesit in continuare ca cea mai buna cafea dintre toate varietatile.