Cabinetele de optică și optometrie – un punct central al sistemului de asistență și îngrijire a aparatului vizual

București, 16 iunie 2011 – Cu ocazia workshop-urilor Infoptic din cadrul Salonului Național de Optică și Optometrie, specialiști europeni din Anglia, Scoția, Franța și Ungaria s-au întâlnit la Brașov cu profesioniștii români din sector pentru a dezbate aspecte legate de trendurile profesionale din domeniu precum și de modalitățile optime de satisfacere a nevoilor pacienților în cabinetele de optică și optometrie din România.

 

ÃŽn cadrul discuÈ›iilor pe teme ca “Trenduri profesionale în optică È™i optometrie” È™i “Consultul optometric – de la aÈ™teptări la realitate” grupul de experÈ›i a identificat insuficienta reglementare a profesiilor din sector precum È™i informarea lacunară a publicului larg cu privire la activitatea specialiÈ™tilor din cabinetele de optică È™i optometrie drept principale probleme în crearea unui sistem de asistență performant, accesibil tuturor persoanelor care poartă sau au nevoie de ochelari. “Stabilirea corectă È™i completă a limitelor de competență reprezintă o necesítate atunci când dorim să ne asigurăm că vom excela în ceea ce facem È™i în serviciile pe care le oferim pacienÈ›ilor. Ulterior trasării acestor delimitări È™i numai după ce ne-am dovedit capacitățile È™i abilitățile profesionale putem să ne concentrăm eforturile în alte direcÈ›ii de dezvoltare.”, a specificat Elaine Grisdale, expert în bune practici InfOptic.

 

La discuțiile desfășurate a participat și reprezentantul Ministerului Sănătății, dl. Vasile Nimară, care a accentuat nevoia creării unor delimitări clare între meseriile din sector, în special între ariile de activitate ale medicului oftalmolog și ale optometristului. Acest lucru ar putea să contribuie simțitor la ameliorarea serviciilor furnizate către pacienții cu probleme oculare, asigurând fluiditatea sistemului de asistență și de îngrijire a aparatului vizual. “Când au nevoie de o prescripție pentru ochelari oamenii nu știu de cele mai multe ori cui să se adreseze. Această situație trebuie reglementată astfel încât să nu mai existe confuzii la nivelul sectorului nici în ceea ce îi privește pe pacienți, nici în cazul profesioniștilor care activează în domeniu.” a declarat Mircea Tătar-Moisescu, președintele Patronatului Optica.

 

InfOptic este primul proiect european creat pentru a asigura calificarea la standarde europene a angajaților din sectorul optică și optometrie. El a apărut la inițiativa Asociației Patronatul Optica și a partenerilor săi Colegiul UCECOM “Spiru Haret”, SC Optiplaza SRL, SC Sover Optica Shops SRL și The Association of British Dispensing Opticians (ABDO). Proiectul are o durată de 24 de luni și se va implementa în 6 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării.

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 – Investește în oameni!