Business Days lanseaza la Timisoara prima carte de strategie de afaceri care analizează modelul de dezvoltare al companiilor din România

Bucuresti, 20 martie 2012 – Business Days in parteneriat cu PwC Romania va lansa miercuri, 28 martie 2012, de la ora 14:00, in cadrul unui eveniment organizat la Timisoara, cartea de strategie de afaceri „Formule de succes pentru următorul deceniu. Companii care au invins criza”. Lucrarea este prima de acest fel publicata în Romania, care include un studiu detaliat al strategiilor de success aplicate de companii locale si internationale din diferite sectoare economice ale pietei din Romania.

Cartea, aparuta la editura Publica, a fost scrisă de o echipa de consultanti din cadrul PwC România, condusa de Vasile Iuga, Country Managing Partner, PwC Romania si Managing Partner PwC SouthEastern Europe, si de Andrej Vizjak, Partner, PwC România si Consulting Leader, South-Eastern Europe.

„Am incercat sa definim stadiile de dezvoltare a mai multor companii importante din Romania, in functie de structura teoretica a cartii, sa identificam strategiile de succes care pot fi aplicate pentru ca aceste companii să devina castigatoarele urmatorului ciclu de crestere economica, iar unele dintre ele sa se dezvolte in actori cu adevarat globali”, a declarat Vasile Iuga.

Presedintele PwC Romania, Vasile Iuga, alaturi de Bogdan Belciu (consulting partner PwC), doi profesori universitari si o suita de invitati speciali, vor fi prezenti la Timisoara Business Days pentru a ne vorbi despre ideea centrala a cartii si pentru a propune un model de crestere care se bazeaza pe analiza a 600 de companii de succes selectate din cele mai mari 8000 de companii din întreaga lume.

„Speram ca aceasta carte va oferi un ghid util pentru companiile din Romania pentru a se pregati pentru competitia globală. Zilele copilariei capitalismului romanesc ar trebui sa se termine pe masura ce iesim din recesiunea din ultimii trei ani. Trebuie sa ne pregatim acum de o noua perioada de crestere si sa fim gată sa facem fata concurentei celor mai mari jucatori globali prin identificarea unor nise de piata in care putem excela”, a concluzionat Vasile Iuga.

Despre Business Days

Evenimentele Business Days sunt organizate cu scopul de a dinamiza mediul de afaceri si sunt centrate pe subiecte de interes legate de antreprenoriat si management, oferind antreprenorilor si managerilor din companiile romanesti:

• idei inspirationale, exemple motivationale;
• analize pertinente;
• estimari ale trendurilor viitoare din diverse domenii;
• business networking de calitate;
• posibilitatea de a invata de la cei mai buni specialisti;
• posibilitatea de a identifica noi oportunitati, de a gasi potentiali parteneri de afaceri si colaboratori.

Timisoara Business Days este organizat de ADESCO (Asociatia Dezvoltatorilor de Solutii de Comunicare Online) si Newfield Consulting, cu sprijinul: AIMS Romania, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, Complete Training, Facultatea de Economie si de Administrarea Afacerilor Timisoara (UVT), Pro Tours International, JCI Timisoara, West HR Club.

Coach advisor: Mihai Stanescu

Parteneri educationali: John Maxwell Team Romania, Tiffin University.

Parteneri logistici: Autonom Rent-a-Car, Bosch, Cramele Recas, Porsche Timisoara, Rentrop & Straton.

Parteneri: Aries Timisoara, AscentSoft, Biris Goran, Breb Consulting, Business Mentoring Program, Carnation Group, Creartiv3, Daedalus Millward Brown, Dale Carnegie Training, Dallmayr Kaffee, Editura Universul Juridic, Fundatia Post Privatizare, HART – Human Resource Consulting, Hategan Law Office, Lugera & Makler, Microsoft, Nikon, Promoteus, PwC, Qualteh, Raiffeisen Leasing, RMKT, Roland Garies Consulting, Rowmania, Romanian Business Leaders Summit, Rosenc, Rowmania, School for Startups, Siemens, Sinpro Timisoara, SMSlink.ro, Solutii Avansate, Tandem Call Center, UBIT – Incubatorul de Afaceri Software Timisoara, Unicredit Tiriac Bank, UPC Business, Wisehouse Productions.

Parteneri media: ARBO Interactive, e-Revista afacerii tale, BanatBusiness.ro, BestJobs.ro, Career Advisor, Cariere – Jurnal de leadership, CariereOnline.ro, HR Club, HR Manager, Manager.ro, LTV.ro, Manager.ro, The Money Chanel, Money.ro, Myjob.ro, Neogen.ro, PortalHR.ro, Radio Romania Timisoara, Sapte Seri, Transilvania Business, Tjobs.ro, Trilulilu.ro, TVR Timisoara, Tvt89, Zi de Zi Mures, Zumzi.

Despre PwC:

PwC ofera servicii de audit financiar, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri, specializate pe diferite sectoare pentru a contribui la crearea unui mediu de afaceri favorabil si a genera un plus de valoare pentru clientii sai si pentru toti factorii implicati. Cei peste 161,000 de angajati ai firmei din 154 de tari iÅŸi valorifica gandirea, experienta si expertiza pentru a oferi perspective noi si solutii practice pietei.

Contact:
Raluca Tarcea
Ofiter Relatii cu Presa
Business Days 2012
Telefon: +40 755 734 704
E-mail: raluca.tarcea@businessdays.ro