Burse postdoctorale Fulbright pentru candidatii romani

Comisia Fulbright din Romania anunta ca mai pot fi facute inscrieri in programul de burse postdoctorale Fulbright Senior 2011-2012 pana la data de 7 noiembrie 2010.

Programul se adreseaza profesorilor, cercetatorilor si profesionistilor din mediul public si privat din Romania, cu diploma de doctorat sau echivalent al acesteia, interesati de un stagiu de cercetare si predare la universitati de prestigiu din Statele Unite ale Americii.

Bursa vizeaza toate disciplinele – exceptand medicina clinica – si acopera integral costurile de transport, asigurare medicala si cazare. Durata bursei este intre 3 si 6 luni. Candidatii trebuie sa aiba cetatenie romana, diploma de doctorat sau echivalentul acesteia si bune cunostinte de limba engleza.

Pentru inscrierea in concurs, candidatii trebuie sa completeze un formular online, la care sa adauge un proiect detaliat referitor la activitatea propusa, de cercetare sau predare, copia diplomei de doctorat si trei scrisori de recomandare. Mai multe informatii pe site-ul www.fulbright.ro.

Programul Fulbright este cel mai important program de schimburi culturale, stiintifice si educationale desfasurat de Statele Unite ale Americii in intreaga lume. Comisia Fulbright din Romania administreaza acest program si acorda burse pentru cetateni romani si americani. In consiliul Director al Comisiei Fulbright sunt prezenti oficiali ai Ambasadei SUA la Bucuresti, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii  si reprezentanti ai mediului de afaceri.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Loredana Bucuroaia, Asistent de Program.

Loredana Bucuroaia

Asistent de Program

Comisia Fulbright Romano-Americana

Email: loredana.bucuroaia@fulbright.ro

Website: http://www.fulbright.ro