Bursa de Reclamă se extinde în Republica Moldova

 BucureÅŸti – 27 aprilie 2010. TradeAds lansează prima Bursa de Reclamă online din Republica Moldova. Această lansare reprezintă primul pas în direcÅ£ia dezvoltării companiei ca jucător regional, activ pe pieÅ£ele emergente central ÅŸi est-europene.

Bursa de Reclamă din Republica Moldova va opera în parteneriat cu Interakt, companie de media on-line locală, ce deţine în portofoliul său site-urile Unimedia.md, ladyclub.md şi veşti.md.

Bursa de Reclamă pune la dispoziţia utilizatorilor două platforme de tranzacţionare a bannerelor: una pentru publicitatea plătită, alta pentru banner exchange (bartere). Ambele vor fi lansate şi în Republica Moldova.

Lansată la începutul lui aprilie 2009, în România, Bursa de Reclamă a atras peste 700 de site-uri înscrise care deţin peste 1.700 de zone de reclamă. Acestea sunt vizitate lunar de peste 4,3 milioane de vizitatori unici.

“TradeAds este nu doar o platformă tehnologică, ci un model de business. Vrem să-l valorificăm şi pe alte pieţe. În cazul Moldovei, şi în general al pieţelor aflate în stadii de dezvoltare incipientă, unde jucătorii sunt mici, iar lichidităţile puţine, platforma de bartere a Bursei de Reclamă oferă întreprinzătorilor online posibilitatea de a-şi creşte site-urile fără investiţii << în bani>> ”, a declarat  Valentin Oeru, directorul general al Tradeads.

“Piaţa online din Republica Moldova abia a început să se dezvolte. Potenţialul de creştere este imens, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în alte ţări est-europene în ultimii ani”, a declarat Vasile Găluşcă.

Tradeads este o platformă care permite întâlnirea cererii cu oferta pe piaţa de publicitate online. În plus, faţă de alte platforme bazate pe preţuri fixe, oferă şi un mecanism de formare a preţurilor pe baza cererii şi ofertei. Sistemul este transparent şi optimizează raportul dintre costurile advertiserilor şi veniturile publisherilor.

Practic, preţurile pentru un anumit spaţiu publicitar sunt stabilite în baza unei licitaţii: câştigătorul este cel care oferă cel mai mult, iar preţul este cel al candidatului clasat pe locul doi, incrementat cu o mică sumă. Din aprilie 2009 şi până în prezent, prin intermediul Bursei de Reclamă au fost derulate peste 2.000 de campanii publicitare, recordul fiind de 500 de campanii derulate simultan, într-o singură zi.

Despre Tradeads 

Misiunea companiei TradeAds este de a crea o piaţă de publicitate online transparentă, guvernată exclusiv de principiile cererii şi ofertei. Acţionând ca o bursă, TradeAds permite stabilirea preţului CPM (cost per mia de afişări) sau CPC (cost per click) în funcţie de cerere şi de ofertă, prin intermediul unui sistem de licitaţie de tip Generalized Second Price.

Bursa de Reclamă a fost lansată în aprilie 2009. În iulie 2009 a fost dezvoltată platforma de banner exchange (bartere),  în decembrie 2009 a fost lansat programul de Referral care permite împărţirea veniturilor bursei cu cei care atrag noi clienţi, iar începând cu aprilie 2010 în sistem se acceptă şi bannere permanente cu plata fixă pe zi.

Despre Interakt

Interakt îşi propune să devină cea mai competitivă companie din Republica Moldova în domeniul new-media. ÃŽn martie 2010, Interakt a preluat UNIMEDIA.MD, cel mai vizitat portal de ÅŸtiri din Moldova, LadyClub.md – revistă on-line pentru femei, VESTI.MD – site de ÅŸtiri în limba rusă. Odată cu lansarea bursei de publicitate TradeAds, Interakt va diversifica soluÅ£iile de promovare on-line existe pe piaÅ£a Republicii Moldova.

Contact

 Nona Beicu

PR specialist

e-mail: nona.beicu@tradeads.eu