Bursa de Reclamă lansează rata de schimb euronet/euro

Bursa de Reclamă anunţă lansarea ratei de schimb euronet/euro, vizibilă acum pe prima pagină a site-ului www.bursadereclamă.ro. Euronetul este moneda virtuală utilizată în cadrul Bursei de Reclamă de către deţinătorii de site-uri care sunt înscrişi în programul Banner Exchange, un program prin intermediul căruia aceştia pot face schimb de afişări.

Cotaţia pentru un euronet a fost calculată ca raport între preţul mediu al reclamei online (pentru o mie de afişări) derulată prin Bursa de Reclamă pe piaţa în euro şi cel de pe piaţa în euroneţi. Raportul reflectă paritatea dintre euro şi euronet în condiţiile unor pieţe identice, costuri zero de tranzacţionare şi produse identice.

Introducerea ratei de schimb euronet/euro este  prima etapă în cadrul procesului de creare a unei pieţe de publicitate online transparentă, guvernată exclusiv de principiile cererii şi ofertei, proces  pe care Bursa de Reclamă îl are în vedere. Finalitatea acestui demers se va regăsi într-o mai bună evaluare a valorii, a mecanismelor de funcţionare şi evoluţie a pieţei de publicitate online.

Despre Bursa de Reclamă

Misiunea companiei TradeAds este de a crea o piaţă de publicitate online transparentă, guvernată exclusiv de principiile cererii şi ofertei. Acţionând ca o bursă, TradeAds permite stabilirea preţului CPM (cost per mia de afişări) sau CPC (cost per click) în funcţie de cerere şi de ofertă, prin intermediul unui sistem de licitaţie de tip Generalized Second Price.

Bursa de Reclamă a fost lansată în aprilie 2009. În iulie 2009 a fost dezvoltată platforma de banner exchange (bartere), în decembrie 2009 a fost lansat programul de Referral care permite împărţirea veniturilor bursei cu cei care atrag noi clienţi, iar începând cu aprilie 2010 în sistem se acceptă şi bannere permanente cu plata fixă pe zi.