Buchete de mireasa

Buchetul de mireasa este unul dintre cele mai vizibile accesorii de nunta. Se acorda atata importanta, incat in ??floristica a aparut o intreaga tendinta pentru buchete de mireasa. Un buchet clasic de nunta din vremurile de demult era compus, de regula, din flori albe de portocal, simbolizand inocenta si puritatea miresei. Pe vremea noastra, atat atitudinea fata de casatorie, cat si multe traditii de nunta s-au schimbat, asa ca astazi poti vedea buchete de mireasa complet neobisnuite, care ies in evidenta cu nuantele de culori si compozitiile deosebite. 

Ce se poarta in 2020? 

In moda buchetelor de mireasa, exista multe tendinte, dar exista un principiu incontestabil: atunci cand se face o compozitie, trebuie luata in considerare individualitatea nuntii. Prin urmare, este greu de raspuns la intrebarea care va fi cel mai elegant buchet de mireasa in 2020, deoarece totul depinde de caracteristicile individuale ale miresei insasi si de imaginea nuntii sale. Este destul de firesc ca o fata mica fragila, sa prefere un buchet de nunta redus in dimensiune si nu ceva voluminos care sa o puna in umbra. Fetele mari, inalte, vor arata grozav, tinand in mana un buchet de mireasa in cascada.  

Mireasa va trebui sa petreaca aproape intreaga zi cu buchetul in maini, asa incat ar trebui sa acorde atentie anumitor caracteristici. Florile si plantele nu ar trebui sa aiba mirosuri foarte intepatoare si sa provoace alergii. Nu trebuie sa se ofileasca rapid, ci sa tina cateva ore fara a-si pierde prospetimea si atractivitatea, deoarece nu va da bine in fotografii. Buchetul nu trebuie sa fie prea masiv si greu, altfel miresei ii va fi incomod sa-l tina in mana, iar disconfortul intr-o astfel de zi poate strica starea de spirit. Toate elementele trebuie fixate in siguranta, astfel incat buchetul sa nu se desprinda in mainile miresei in cel mai nepotrivit moment. Conform traditiei, butonul mirelui ar trebui sa fie format din aceleasi flori ca buchetul miresei. Acestea cerinte tin in principal, de natura tehnica. Cu toate acestea, buchetul miresei este o adevarata capodopera a artei floristice si, prin urmare, ar trebui sa fie compus de adevarati profesionisti in domeniu. 
Acest lucru va ajuta la alegerea formei si schemei de culori potrivite, astfel incat sa imbine perfect proportiile cu imaginea miresei. Daca doresti sa arati perfect la propria nunta, este mai bine sa comanzi buchete de mireasa de la o florarie cu lucratori profesionisti.  

Buchete de mireasa si anotimpuri 

Sezonalitatea ar trebui sa fie luata in considerare si la pregatirea unui buchet de mireasa. Asadar, in buchetele de primavara se numara adesea narcisele, freesia, crinii albi, lalele, orhideele, amarylla. In functie de stilul ales, buchetul de nunta de vara al miresei poate include trandafiri, bujori, margarete, garoafe, anturium, magnolii, crini (ultimul cu prudenta datorita mirosului puternic). Buchetul de mireasa in sezonul de toamna, poate fi format din crizanteme, asteri, clematis, hortensii, margarete, dar pot fi alese si optiuni mai originale, cum ar fi buchete de mireasa cu fructe de padure, deoarece toamna este momentul recoltarii, cand natura isi arata generozitatea sa.