Bridge Communication a dezvoltat campania de marketing pentru lansarea in Romania a retelei de bricolaj Leroy Merlin

Cel mai important lant de magazine de bricolaj din Franta, Leroy Merlin, s-a lansat si in Romania odata cu deschiderea magazinului din Bucuresti din zona Soseaua Chitilei. Campania de marketing care a sustinut lansarea din Romania a fost dezvoltata de agentia de publicitate Bridge Communication.

« Munca agentiei a fost una extrem de complexa deoarece filozofia Leroy Merlin este aceea de a oferi cele mai bune oferte clientilor sai, doar ca piata de bricolaj din Romania este una dominata de oferte si de asa zise preturi mici. Prin urmare, impreuna cu clientul, am dezvoltat strategia de marketing sub egida “Leroy Merlin reinventeaza preturile mici” pentru ca preturile Leroy Merlin sunt mult sub cele ale pietei. A fost o campanile de comunicare destul de complexa, care a presupus dezvoltarea si realizarea a zeci de materiale: de la spoturi TV la decorarea magazinului. » – Afrodita Blasius, Managing Partner Bridge Communication.

Lansarea in Romania a fost realizata prin 4 spoturi TV, o ampla campanie de promovare pe internet si dezvoltarea site-ului www.leroymerlin.ro unde poate fi gasit si catalogul de produse Leroy Merlin.

Strategia de comunicare s-a dovedit a fi de un real succes estimand dupa numarul mare de cumparatori, dar mai ales dupa valoarea ridicata a « cosului de cumparaturi ». Asta inseamna ca oamenii care vin la Leroy Merlin profita de preturile inegalabile si de oferta extrem de varianta de produse a magazinului.

« Am lucrat mult pentru lansarea Leroy Merlin din Romania, iar pentru partea de promovare am cautat un partener care sa ne inteleaga business-ul, sa ne inteleaga pe noi ca oameni, sa ne inteleaga clientii si, cel mai important, sa vina cu o abordare proaspata de marketing care sa aduca rezultatele dorite. Am gasit acest partener in Bridge Communcation si impreuna am construit o lansare de succes a magazinului Leroy Merlin in Romania » – Philippe Hauville General Manager Leroy Merlin Romania.

Echipa care a gandit strategia de marketing pentru lansarea Leroy Merlin este formata din George Nicolae – Strategic Planner, Afrodita Blasius – Client Service Director, Laura Leonte – Creative Director, Luca Bulacu – Art Director din partea Bridge Communication si din Philippe Hauville – General Manager Leroy Merlin Romania, Typhaine Fox – Purchasing Director si Iuliana Lada – Specialist Marketing si Dezvoltare din partea Leroy Merlin.

Spoturile TV au fost realizate in colaborare cu casa de productie Multimedia Est si avandu-l ca regizor pe Cristian Mungiu, iar site-ul de internet a fost realizat cu ajutorul Kubis Interactive.

Bridge Communication este o agentie de publicitate full-service ce dezvolta campanii de comunicare cu un solid fundament strategic, formata din oameni cu experienta indelungata in marketing si publicitate. In portofoliul agentiei se ragasesc clienti precum: Agrana (Coronita), Allianz-Tiriac, Collini (Banat Bun), Hochland, Interact, Interstar (Aroxol, Biocarpet, Peak WC, Rivex), PayPoint, Stalinskaya, Unilever (Rexona), Whiteland (Don Gustosso), Leroy Merlin.

Leroy Merlin face parte din grupul francez Adeo si este unul dintre jucatorii principali de pe piata mondiala a bricolajului. Cu toate ca este o companie internationala, magazinele Leroy Merlin sunt adaptate fiecarei piete si propun produse si servicii care intalnesc nevoile specifice clientilor din acea tara. Leroy Merlin vine in ajutorul clientilor, indrumandu-i in desfasurarea propriilor proiecte. Indiferent de pricepere, dorinte si posibilitati, Leroy Merlin le ofera clientilor sai produsele potrivite. Experienta internationala si adaptarea locala sunt atuurile care fac din Leroy Merlin o prezenta semnificativa pe piata mondiala de bricolaj.