Brasovul aleargă în roz pentru susţinerea femeilor cu cancer la sân.

Asociaţia Casiopeea vă invită să alergaţi pentru sănătate!

Asociaţia Casiopeea, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză din România, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român şi Primăria Municipiului Braşov vă invită sambata, 12.05.2012, începând cu ora 10.00 la Complexul Sportiv Olimpia – sub Tampa, pentru a participa la Crosul Roz Casiopeea o conferinţă de presă ce doreşte să aducă în atenţia tuturor importanţa sportului în menţinerea sănătăţii şi a sprijinului umanitar în depăşirea situaţiilor dificile.
Evenimentul se bucura de sprijinul primăriei Braşov şi al companiilor partenere: GDF SUEZ Energy România, Decathlon, Orange, BRD Groupe Societe Generale, Pentalog, Eurocopter şi Cetelem.
Crosul roz este o activitate plăcută de weekend pentru întreaga familie : cei mici participă la cursa copiilor, iar tinerii, la cursa adolescenţilor. Cei mari au ocazia să concureze în cadrul cursei adulţilor, iar companiile îşi oferă sprijinul prin participarea la cursa Corporate Challenge. Toţi cei care participă la cros vor fi informaţi cu privire la importanţa sportului şi a unei vieţi active şi vor face o încălzire ca la carte, asigurată de instructori de fitness şi aerobic.
Crosul Casiopeea se organizează anual pentru ajutorarea directă a femeilor diagnosticate cu cancer mamar. Aşadar, fiecare înscris contribuie la îmbunătăţirea vietii beneficiarelor. Unindu-si fortele si resursele, organizatorii si partenerii cursei roz mobilizeaza oameni pentru oameni si ofera impreuna cu participantii o frumoasa lectie de umanitate.
“In editiile precedente sustinute si de GDF SUEZ Energy Romania, Crossul Casiopeea s-a bucurat de un succes deosebit în rândul anagajaţilor nostri care, printr-o mobilizare fără precedent, şi-au demonstrat ataşamentul pentru cauza luptei împotriva cancerului la sân.
GDF SUEZ Energy Romania continua sa sprijine acest eveniment si in 2012, sanatatea si sportul fiind doua dintre directiile de implicare ale companiei in comunitatile unde suntem prezenti.” – Alexandra Ilinca – reprezentat GDF SUEZ
“Este bine ca fiecare persoana sanatoasa sa dea un pic din energia sa, din timpul sau, perosnelor afectate de aceasta boala. Pentru acest motiv Crosul Casiopeea , cursa impotriva cancerului la san, este deschis tuturor, in spirit de convivialitate si de fraternitate.” – Nathalie David – Presedinte Asociatia Casiopeea.
Fiind un proiect UNIC in ROMANIA, Casiopeea propune actiuni concrete de promovare a activitatilor sportive in vederea ameliorarii calitatii vietii si prevenirii unor boli grave. Asociatia Casiopeea organizeaza anual Crosul Casiopeea precum si actiuni educative in scoli pentru promovarea unui stil de viata sanatos.
Prima editie a Crosului roz impotriva cancerului la san a fost organizata in 2010 pentru a promova avantajele depistarii din timp a cancerului mamar si a colecta fonduri destinate persoanelor afectate de aceasta boala. Pana in prezent, aproximativ 4000 de participanti au alergat pentru sanatate la crosul roz Casiopeea. Cu banii colectati din inscrieri au fost achizitionate proteze mamare pentru 350 de femei care au suferit o mastectomie.
Desi depistarea in faza incipienta a cancerului mamar poate asigura vindecarea totala a bolii, cancerul la san ramane totusi prima cauza de mortalitate in randul femeilor intre 35 si 55 de ani. Si pentru ca, in Romania, costurile protezelor mamare nu sunt incluse in pachetul medical rambursat de asigurarea publica de sanatate, fondurile colectate prin plata taxei de participare la cros vor fi utilizate pentru achizitionarea si in acest an a acestui tip de proteze.
CURSELE ZILEI ROZ:
Cursa copiilor – 750 m
Cursa adolescenÈ›ilor – 1,2 km
Cursa adulÈ›ilor – 4 km
Marșul familiei
Vino pe 12 Mai la Complex Olimpia (Sub Tampa) sa primesti tricoul roz si startul pentru sanatate !
Parteneri media : Nova TV, Nova FM, Tex FM, Transilvania Expres, Monitorul Expres, RTT,RFI, www.kudika.ro, www.telenews.ro, www.femina.rol.ro, www.sanatatea.rol.ro, www.metropotam.ro, www.salutbucuresti.ro, www.luxurystyles.ro, www.affichage.ro