Studiu de caz: Koala Fair Trade

STUDIU DE CAZ: KOALA – FAIR TRADE

De la branding la internet marketing.

Cumparaturi pentru o lume mai buna

Context

Koala Grup, primul comerciant de produse fair trade ce patrunde pe piata din Romania. “Iti doresti mai mult decat simple cumparaturi. Vrei sa cumperi responsabil si etic. Vrei sa sustii un comert echitabil si sa fii sigur ca produsul cumparat de tine respecta natura si mediul inconjurator.” – acest citat defineste intentia de pozitionare a produselor Koala. O pozitionare pe cat de bine targetata pea tat de greu de implementat.

Strategia abordată

Avand in vedere unicitatea si noutatea conceptului de vanzare a produselor fair trade in Romania – am marsat pe o strategie menita sa dezvolte in primul rand apetitul pentru tipul categoriei de produse, promovand principiile comertului echitabil.
Am largit aria de transmitere a mesajului si a promovarii produselor printr-un sit de prezentare si un magazin online.

Dar activitatea noastră nu se opreşte aici, ea continuă prin actualizarea periodică a informaţiilor prezentate pe site, pentru ca firma Koala să aibă mereu o imagine proaspătă şi atrăgătoare pentru clienţi.

Rezultatele obţinute

Prin strategia abordata am reusit identificarea conceptului Koala cu miscarea fair trade din Romania dar si o promovare a principiilor acestuia in randul consumatorilor. Demersurile făcute pentru promovarea produselor Koala Fair Trade au avut succes la nivelul companiei, aceasta fiind deosebit de mulţumită de rezultate.

 

 

Brandis

Am creat Brandis cu scopul de a oferi servicii complexe de branding, ocupandu-ne de fiecare aspect pe care aceasta activitate il presupune. Tratam fiecare proiect cu maxima responsabilitate si devotament in indeplinirea scopului acestuia

Avantajul Brandis agentie de branding si web fata de o agentie full service este acela de a avea intreaga echipa sub acelasi acoperis si de a nu apela la servicii externalizate. Tinem sub control intregul brand dar si costurile ce tin de crearea si implementarea lui.

Procesul brand to web presupune realizarea de catre o singura entitate a tuturor aspectelor ce tin de strategia de brand, identitate, site-ul web, prezenta pe canalele sociale sau implementarea de campanii.

Brandis – contact

Punct de lucru: str. Adrian Marino, nr.4, loc. Cluj-Napoca, jud. Cluj, Romania

Tel. / Fax: +40 264 437 181

E-mail: office@brandis.ro

Web: www.brandis.ro