Blender – pentru ce model sa optez?

Esti gospodina si abia te-ai obisnuit cu functionarea mixerului în bucatarie si vezi cat de multe lucruri poate face acesta pentru tine? Iti pot spune ca un alt ajutor de seama poate fi si un blender vertical de mana, deoarece seamana cu mixerul si vei învata sa-l folosesti imediat. Probabil te întrebi de ce sa ai în bucatarie doua masinarii la fel? Nimic mai gresit! Acestea sunt foarte diferite între ele, au cu totul alte functii si te pot servi altfel.

Blenderul vertical este o ustensila de mana, de dimensiuni reduse, cu un cap detasabil de cele mai multe ori si detine o lama încapsulata într-un con metalic, care are rolul de a te proteja în cazul unor posibile raniri accidentale. Recomandat este sa mixezi alimentele departe de lama cutitului. Pentru a te face sa întelegi de ce ai putea dori un blender vertical în locul unui clasic, îti voi raspunde la întrebari printr-o lista de argumente pro si contra.

Asadar, stiu cat esti de ocupata si ca uneori ti se pare ca nu se mai termina treburile gospodaresti. Am o veste buna pentru tine…

Blenderul vertical este mult mai usor de curatat decat cel clasic

Capul de mixare poate fi spalat rapid cu apa calda, imediat dupa ce a fost folosit. Totodata, daca te îngrijoreaza spatiul de depozitare, tin sa-ti spun ca acesta ocupa si foarte putin loc în bucatarie. Ai putea opta chiar pentru un sistem de prindere de perete, pentru a nu te lovi de el prin bucatarie, dar forma subtire si alungita îl face usor de depozitat în camara sau pe un raft din bucatarie.

Dar ce poate fi mai enervant decat sa te încurci în cablurile electrocasnicelor pe care le ai în bucatarie? În cazul blender-ului vertical poti sta fara grija, deoarece majoritatea modelelor trebuie alimentate cu cablu direct de la priza, însa au început sa apara mai nou si modelele cordless, adica fara fir.

Acestea sunt mai grele, însa, si trebuie puse la încarcat atunci cand bateria se goleste. Dar, poate cel mai important avantaj îl constituie faptul ca poti amesteca ingredientele în oale si tigai puse pe foc. Portabilitatea le face ideale pentru mancare gatita si supe calde, pe care le poti amesteca înca de la faza de fierbere, cand ingredientele sunt înca pe foc. Si nu în ultimul rand, factorul pret nu reprezinta o problema, întrucat blenderele verticale sunt mai ieftine. Avand putere mai mica si mai putine accesorii, este de înteles de ce sunt si mai accesibile la pret.

Dupa toate acestea fiind spuse, sunt de parere ca un blender vertical este un punct de plecare ideal pentru bucataria ta. Îl poti testa si vei vedea cate lucruri pe care nu le puteai face pana acum cu niciun electrocasnic le vei face cu blender-ul vertical. Chiar nu-ti va însela asteptarile si te va inspira mereu sa alegi cele mai bune si mai gustoase retete sau poate chiar sa inventezi tu unele. Poti sa te joci cum vrei tu cu blenderul vertical!