Bistrita si Galati au completat sambata podiumul Cupei Liceelor la Street Dance 2010

Sambata, 17 aprilie, alte doua orase au fost cuprinse de emotiile Cupei Liceelor la Street Dance 2010. Intr-o atmosfera incendiara, la Bistrita si la Galati juriul a desemnat cele mai tari trupe de liceeni ale momentului: Grupul Scolar Agricol (Beclean), Colegiul Tehnic INFOEL si Grupul Scolar Sanitar – ocupantii podiumului bistritean, si Liceul Teoretic Emil Racovita, Liceul Sf. Maria si Liceul de Arte Dimitrie Cuclin, castigatorii de la Galati, merg mai departe in Finala Nationala din 13 iunie.

Sala Polivalenta din Bistrita a devenit neincapatoare sambata, cand 1.200 de spectatori au venit sa sustina cele opt trupe de dansatori inscrise in competitie. Cei care au plecat acasa cu mult-ravnitele diplome si sansa de a face spectacol la Finala Nationala, au fost liceenii reprezentand Grupul Scolar Agricol (locul I – 335 puncte), Colegiul Tehnic INFOEL (locul II – 314 puncte) si Grupul Scolar Sanitar (locul III – 296 puncte).

Spectacolul de la Bistrita a fost complet cand pe scena au urcat trupele In Action Crew, Meteor, Lady’s in Action, In Action – Break Dance3, Lotus si BN Ritm. Acestora li s-au alaturat Noi Astia feat. Slick din Beclean si Boierii Nordului, pentru a incinge atmosfera cu acorduri de hip-hop.

Evenimentul a fost organizat de OneBeat  si InAction Club Bistrita, cu sprijinul Directiei Judetene pentru Sport Bistrita, iar in juriu s-au aflat Oana Neagu (Next Level Kit, Craiova ), Constantin Cristiu (Diamonds Dance Club Constanta – castigatori 2009 la etapa nationala CLSD si organizatorul din Constanta), Alexandru Ciule aka Cypher  (owner BK Hip Hop Center Bucuresti), Alexandru Marte aka Mapy (membru trupa Jackpot Bucuresti) si Dora Incert (owner In Action Club Bistrita).

Emotii mari si la Galati! Juriul a stat cu ochii pe participanti pentru a nota varietatea stilurilor de dans, muzicalitatea, creativitate si orginalitate, asezarea in scena, sincronizarea, atitudinea, implicarea membrilor trupei, elementele de dificultate si, nu in ultimul rand, tematica aleasa.  Aceasta sarcina le-a revenit unor experimentati dansatori: Robert Tatoi aka Sid (coregraf ONEBEAT DANCE STUDIO, Bucuresti), Ionut Dongo aka Taz (bboy Freakquency Crew, Bucuresti), Andreea Popa (coregraf ONEBEAT DANCE STUDIO, Bucuresti), Kidu (coregraf InAction, Bistrita) si George Ivanov aka Gringo (coregraf Stance Crew, Galati).

„Testul” a fost trecut cu brio de reprezentatii Liceului Teoretic Emil Racovita (locul I – 307 puncte), Liceului Teoretic Sf. Maria (locul II – 290 puncte) si Liceului de Arta Dimitrie Cuclin (locul III – 262 puncte).

„Organizarea etapei locale a CLSD 2010 a fost pentru noi o sarcina extrem de placuta, data fiind si implicarea Casei de Cultura a Studentilor. Si am avut parte de o multime de surprize placute: trupe noi, fara o experienta anteriora similara, au facut un spectacol de zile mari, dedicarea tuturor concurentilor, care s-au intalnit zi de zi pentru a-si pregati show-ul, si interesul tinerilor pentru eveniment: la Galati, Cupa s-a tinut cu casa inchisa”, ne impartaseste Lorena Naltabar, de la Stance Crew Galati.

Galatenii nu au fost mai prejos nici cand a venit vorba de spectacol: demonstratiile de hip-hop ale trupelor DI CREW, InFront, USW si Stance i-au ridicat in picioare pe cei peste 400 de spectatori.

Evenimentul a fost organizat de OneBeat si Stance Crew Galati, in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor din Galati.

Multumim partenerilor media ai evenimentului: Utv, Teen Press (www.teenpress.ro), www.referat.ro, www.clopotel.ro, www.calificativ.ro, www.apropo.ro,  www.muzicabuna.ro, www.dancenews.ro, www.unitedmusic.ro, www.hipmag.ro, www.sofresh.ro, www.infodance.ro, www.scolidans.ro, www.liberinmiscare.ro .