BISMUN celebrates UN at 65

ONU – cea mai importanta organizatie internationala din lume implineste 65 de ani de la infiintare. Fondata in 24 Octombrie 1945 – dupa Al Doilea Razboi Mondial – Organizatia Natiunilor Unite are astazi 192 de state membre ce au misiunea de a asigura pacea mondiala, respectarea drepturilor omului, cooperarea internationala si respectarea dreptului international.

Pentru a evidentia importanta aniversare la nivel mondial, Asociatia BISMUN, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe, Sistemului ONU din Romania, Universitatii din Bucuresti si al Facultatii de Drept – UB, precum si al altor asociatii, institutii si companii colaboratoare, organizeaza doua zile in care ONU este sarbatorita alaturi de simpli student interesati de domeniul relatiilor internationale si al dreptului international, de diplomati din cadrul MAE, precum si de persoane reprezentative pentru mass-media din Romania.

Proiectul “BISMUN celebrates UN at 65” vizeaza doua zile:

1. 24 OCTOMBRIE 2010, DUMINICA:

Aceasta zi este marcata de organizarea unui spectacol de teatru cu scop caritabil in AULA MAGNA, Facultatea de Drept – Universitatea din Bucuresti. Biletul de intrare la spectacol costa 5 RON, iar banii stransi din vanzarea lor se vor redirectiona catre UNICEF, institutie cu care Asociatia BISMUN va realiza un parteneriat.

Evenimentul este organizat de Asociatia BISMUN in colaborare cu Trupa Teen Media. Piesa de teatru se numeste “Spectatorul condamnat la moarte” – de Matei Visniec si se incadreaza in segmentul teatrului absurd.

2. 25 OCTOMBRIE 2010, LUNI:

In aceasta zi se va continua aniversarea a 65 de ani de la infiintarea ONU prin organizarea unui workshop la Ministerul Afacerilor Externe, in sala GAFENCU, cu privire la tema “Reforma ONU”. La eveniment vor fi prezenti diplomati din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Sistemul ONU din Romania, profesori si specialisti din domeniu.

Aceste doua zile insumeaza minima activitate desfasurata de ONU si are scopul de a constientiza societatea romaneasca de existenta unei organizatii la nivel international ce vine in ajutorarea tuturor statelor.

Pentru mai multe informatii despre Spectacolul de teatru (posibilitatea procurarii biletelor, intervalul orar in care se desfasoara) sau despre Workshop-ul pe tema “Reforma ONU” (posibilitatea participarii, inscriere, intervalul orar in care se desfasoara) puteti vizita www.bismun.ro/UN65 sau ne puteti contacta la adresa de e-mail UNat65@bismun.ro .

Sponsori:

DACOROM International

Coca-Cola Romania

Universitatea Ecologica din Bucuresti

Parteneri institutionali:

Ministerul Afacerilor Externe

Sistemul ONU din Romania

Universitatea din Bucuresti

Facultatea de Drept – UB

Institutul Diplomatic Roman

Parteneri de Promovare:

Uniunea Studentilor din Romania

Parteneri Media:

StiriONG.ro

Evenimente Studentesti

Radio Romania Cultural