Biolateria lanseaza magazinul online

Magazinul ofera ,in exclusivitate peste 2500 de produse , urmand ca pe viitor numarul lor sa creasca . In cazul  in care nu sunt pe stoc , produsele pot fi comandate si apoi livrate in cel mai scurt interval posibil.
O alimentatie BIO ofera siguranţa, fiind garantată de agricultura ecologică
Alimentele ecologice sunt mai gustoase, mai sănătoase, nu conţin aditivi periculoşi, organisme modificate genetic, antibiotice, pesticide. Iată câteva motive pentru a trece la o alimentatie BIO.
Multe persoane consumă deja produse ecologice – termen sinonim cu eco, organic, BIOlogic sau BIO – de la producatorii importanti prezenti si in magazinul www.biolateria.ro  , deoarece consideră că acestea au un gust mai bun decât alimentele convenţionale, spun specialiştii de la Soil Association, unul dintre cei mai importanţi certificatori ecologici din Europa. Şi asta, deoarece fructele şi legumele BIO sunt lăsate să crească natural şi au un conţinut de apă mai mic, ceea ce le conferă o aromă mai puternică, pastele făinoase făcute din grau spelta, o specie de cereala primitivă, nemodificată de 8.000 de ani au un gust mult mai bogat. Ingredientele folosite la prepararea lor sunt făina ecologică integrală din spelta şi apă. Făina integrală conţine întregul bob de spelta şi păstrează toate componentele acestuia, iar apa provine de la un izvor de munte. Pastele sunt obţinute prin laminare şi nu prin extrudare (presare), păstrându-se astfel structura fibrei şi neîncălzindu-se aluatul. Iar uscarea se face la temperaturi joase.
Un mod de viata mai sanatos reduce riscul imbolnavirii .
În plus, cercetătorii din diverse ţări ale lumii au demonstrat că mâncarea ecologică este mai bogată în vitamina C, minerale esenţiale – calciu, magne ziu, fier, crom – şi antioxidanţi. Un alt avantaj al alimentelor ecologice , prezente in magazinul Biolateria , este că la prepararea acestora nu sunt folosiţi aditivi alimentari periculoşi. Numai vreo 32 din cei aproape 300 de aditivi alimentari aprobaţi în UE sunt permişi în producţia BIO. O alimentatie BIO este şi cel mai bun mod de a reduce expunerea la reziduurile de pesticide periculoase, pentru că în agricultura ecologică folosirea chimicalelor de sinteză este interzisă. Circa 331 de tipuri de pesticide se folosesc în agricultura convenţională şi reziduuri apar frecvent în mânca¬rea nonorganică. Peste 40% din fructele, legumele şi pâinea con venţională testate în 2005 în Marea Britanie conţineau pesticide, potrivit Soil Association. Un alt avantaj este că în agricultura BIO nu se folosesc organisme modificate genetic si nici antibiotice, deci organismul uman nu riscă să capete rezistenţă la acestea prin consumul de alimente.

Viaţa BIO iti aduce avantaje pe termen lung
Deşi mai scumpã, mâncarea BIO este o investiţie în viitor. Un stil de viaţă BIO este mai “economic” pentru bugetul familiei.
Această afirmaţie poate părea paradoxală, având în vedere că un produs rezultat din agricultura ecologică este, în medie, cu 25%-50% mai scump decât omologul său convenţional. Ba chiar cu 100% şi peste, în unele cazuri. Preţul mai mare al alimentelor BIO îşi are “rădăcinile” în efortul extraordinar depus pentru obţinerea lui: seminţele certificate sunt mai scumpe, întreţinerea culturilor e mai dificilă pentru că nu se pot folosi chimicale pentru fertilizarea solului sau combaterea dăunătorilor. De asemenea, la prepararea alimentelor Bio, promovate in magazinul Biolateria nu se folosesc aditivi chimici de sinteză: conservanţi, coloranţi, arome chimice, emulgatori, acidifianţi, întăritori de gust sau agenţi de îngroşare. La ce boli ne predispunem consumând alimente cu chimicale şi multe E-uri? La obezitate, sindromul metabolic, hipertensiune, boli cardiovasculare, diabet de tip II, boli neurodegenerative, cancere. Dupa cum spune profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare. “Alimentele, nu acţionează direct, de regulă, efectele lor adverse se văd pe termen mediu şi lung, prin apariţia acestor boli ale civilizaţiei noastre”, a precizat acesta. Dacă luăm în calcul cât costă tratamentul acestor boli – dacă există – vom constata că, plătind acum mai mult pentru un aliment sănătos şi “curat” investim în sănătatea noastră şi economisim şi bani.
Biolateria sustine potentialul de dezvoltare al agriculturii organice si in Romania alegand in proportie considerabila furnizori si distribuitori autohtoni.
Pe langa produsele BIO, prezentate pe larg, mai sus, magazinul nostru va ofera si o gama variata de produse naturiste :
1.    Cosmetice naturale
2.    Suplimente nutritive
3.    Ceaiuri
4.    Tincturi
5.    Siropuri
6.    Uleiuri
7.    Unguente
8.    Produse apicole
9.    Vitamine/Minerale/Tonice
10.    Mama si Copilul
11.    Diverse
12.    Varsta a 3-a ;
Pe care va invitam sa le descoperiti cu un simplu click pe link-ul : www.biolateria.ro.

Pe langa toate proiectele deja demarate, Biolateria intentioneaza sa se implice in organizarea si sa participe si la evenimente de tip educational, astfel incat, conceptul bio si tot ce inseamna el, sa fie inteles si de cei mici.
Newsletterul, atasat magazinului, va oferi informatii despre produse, promotii si orice evenimente in care Biolateria va fi implicata.
Orice produs cosmetic, alimentar, de ingrijire sau chiar de curatenie isi poate gasi omologul organic pe www.biolateria.ro .