BIO ROMANIA organizeaza Forumul de Agricultura Ecologica Romania 2009 – Conferinta Internationala a procesatorilor ÅŸi comercianÅ£ilor de produse agroalimentare ecologice

Companii si experÅ£i din sectorul de agricultura si producÅ£ia ecologică din România ÅŸi din tari sud -est europene se întâlnesc pe 22. ÅŸi 23. Octombrie, la Bucuresti, la “Froumul de Agricultura Ecologica “. Această conferinţă internaÅ£ională este un eveniment de inalt nivel si un loc de intalniri de afaceri pentru fermieri din agricultura ecologica, procesatorii ÅŸi comercianÅ£i din România ÅŸi din străinătate. Scopul acestei reuniuni este acela de a arăta cum se poate intra pe piaÅ£a ecologică ÅŸi modul în care sa dezvoltati o afacere de succes. Vor fi prezentate noi strategii de marketing in domeniul ecologic, dezvoltate atat pentru pieÅ£ele locale ÅŸi pentru export, precum ÅŸi informaÅ£ii actualizate cu privire la certificare, sprijin guvernamental ÅŸi perspectivele de dezvoltare a consumului european de alimente ecologice. Conferentiari din Austria, Germania, Olanda, Polonia ÅŸi, bineînÅ£eles, România vor oferi informatii provenite din experienta activa indelungata in domeniul agriculturii ecologice. ÃŽn plus, acest eveniment va fi un prilej pentru companiile româneÅŸti ÅŸi internaÅ£ionale, pentru a obÅ£ine o imagine de ansamblu clara despre piaÅ£a românească de produse ecologice ÅŸi pentru a intalni organizatii si autoritati ce isi desfasoara activitatea in acest domeniu. “România este pe drumul cel bun in ceea ce priveste dezvoltarea pietei interne de produse ecologice ÅŸi are, de asemenea, posibilitatea de a exporta produse ecologice de inalta calitate. Forumul de Agricultura Ecologica România este un bun prilej de a analiza ÅŸi ÅŸansa de a găsi parteneri pentru dezvoltarea unor afaceri interesante in acest domeniu”, spune Bernhard Jansen, preÅŸedinte al EkoConnect – Centrul International pentru Agricultura Ecologica din Europa Centrală ÅŸi de Est situat în Germania ÅŸi co-organizator al evenimentului.

În paralel cu conferinta, intr-un spatiu de expoziţie, societăţile active in domeniul agriculturii ecologice vor prezenta produsele şi serviciile lor. Dupa conferinta este organizata o excursie la societăţi ecologice din zona de Bucurestiului.

Evenimentul este organizat de 4 parteneri: Asociatia Bio România, Ministerul I.M.M.-urilor, Comerţului şi Mediului de Afaceri, International Trade Centre din Elvetia (ITC) şi EkoConnect, care este, de asemenea, organizatorul bine cunoscut al anual Organic Marketing Forum din Varşovia.

Forumul de Agricultura Ecologica Romania www.organicforum.ro, are loc pe data de 22 ÅŸi 23 octombrie 2009, la “Romexpo”. Expo Bucuresti Toate prezentarile vor fi traduse simultan în limbile engleză ÅŸi limba română. Inregistrarea este acum deschis ÅŸi până la 15 octombrie. Prezenta fără înregistrare este posibil. Programul, procedura de înregistrare ÅŸi mai multe informaÅ£ii este de a gasi la www.organicforum.ro ÅŸi www.bio-romania.org