Bicicleta eliptica perfecta pentru acasa. 3 lucruri de care sa tii cont

Incerci sa gasesti cea mai buna bicicleta eliptica pentru acasa? Nu esti sigur ce calitati ar trebui sa aiba aceasta? Afla din articolul de mai jos care sunt cele trei aspecte cruciale de care trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un astfel de echipament pentru acasa.

Cu siguranta, la o simpla cautare pe internet, vei gasi o multime de ghiduri de achizitie pentru biciclete eliptice care iti vor explica diferenta intre un model sau altul, iti vor da detalii despre componentele esentiale, etc. Insa pentru un necunoscator toate aceste detalii pot fi coplesitoare si te poti trezi ca mai degraba te bulverseaza decat te ajuta.

Asadar, ca sa iti fie cat mai simplu, in articolul de fata vei afla cum sa alegi bicicleta eliptica potrivita ghidandu-te dupa doar 3 aspecte.

Iata care sunt acestea:

1. Stabileste-ti clar obiectivele

Inainte de a plati pentru un astfel de aparat trebuie sa te gandesti bine care sunt obiectivele tale. Vrei sa slabesti, sa te tonifiezi sau doar sa mai faci miscare din cand in cand, fara a pune presiune pe articulatii?

In functie de ceea ce vrei sa obtii, orienteaza-te catre modelul de bicicleta care are caracteristicile de care tu ai nevoie pentru a-ti atinge obiectivele.

De exemplu, daca vrei un aparat la care poti face mai multe tipuri de antrenament, ar fi bine sa te orientezi catre o bicicleta mai moderna, cu antrenamente presetate, afisaj electronic care sa-ti intinge nivelul de rezistenta setat, viteza, distanta parcursa, caloriile consumate, ritmul cardiac, etc.

2. Stabileste cat spatiu ai la dispozitie

Poate aceasta ar trebui sa fie prima intrebare la care sa gasesti raspuns, inainte de a porni la cumparaturi. Caci degeaba gasesti bicicleta ideala pentru nevoile tale daca aceasta nu incape in spatiul pe care il ai la dispozitie.

Pe de alta parte, daca esti dispus sa scoti ceva mai multi bani din buzunar, poti opta pentru o bicicleta eliptica pliabila, pe care o poti depozita intr-un spatiu mai mic atunci cand nu o folosesti. Totusi, daca obisnuiesti sa pedalezi in fiecare zi, trebuie sa iei in calcul faptul ca poate fi destul de frustrant sa tot o strangi si sa o desfaci.

3. Asigura-te ca bicicleta iti va fi utila si peste 2-3 ani

La inceput, mai ales daca nu ai cine stie ce conditie fizica, o bicicleta cu 10 nivele de rezistenta iti va fi mai mult decat de ajuns. Insa in timp vei deveni mult mai rezistent si va trebui sa cresti gradul de dificultate al antrenamentelor daca vrei sa mai obtii rezultate.

Asadar, inainte de a cumpara bicicleta, verifica daca aceasta are mai mult de 20 de nivele de rezistenta, daca are mai multe tipuri de antrenamente presetate si daca are anumite functii ce iti pot fi de folos la un moment dat (suport pentru telefon, roti pentru transportul dintr-un loc in altul, pedale antiderapante, etc.)