Best Practice in Logistics

ARILOG si ELA va invita pe 8 iunie 2012 la Seminarul de Logistica & Supply Chain, “Best practice in logistics”, pentru cele mai interesante studii de caz, romanesti si internationale pe temele de actualitate ale industriei.

Proiectul european bestLog, finantat de Comisia Europeana, reprezinta o platforma pentru colectarea si promovarea bunelor practici in Logistica si Supply Chain Management, cu scopul de a imbunatati performantele economice si de mediu cu responsabilitate sociala. Proiectul s-a desfasurat in perioada Februarie 2006 – Mai 2010. Dupa finalizarea proiectului, a fost creata platforma ELAbestLog care continua schimbul de bune practici in logistica pentru cresterea performantei lantului de aprovizionare in Europa. Platforma ELAbestLog functioneaza ca o subsidiara a Asociatiei Europene de Logistica, o federatie nonprofit a Asociatiilor profesionistilor din logistica.

Studiile ce caz promovate prin proiectul bestLog au trecut printr-un proces strict de colectare, pentru obtinerea confirmarii ca numai studiile ce caz relevante si utile au fost adaugate la baza de date de bune practici.

Avem placerea sa va prezentam 2 dintre cele mai importante studii de caz europene:
– IT integration system in Port of Valencia, prezentare sustinuta de José García de la Guía, Director – Port Community System, Port of Valencia
– Transport collaboration – Carpathia Express, prezentare sustinuta de Wolfgang lang si Carmen Marinache, Express Interfracht

Ambele studii de caz vor beneficia de expertiza teoretica a profesorului universitar Peter Franke, Profesor in Supply Chain Management, Universitatea de Stiinte Aplicate Kiel.

NU RATATI performantele companiilor romanesti care au gasit solutii pentru optimizarea operatiunilor! Esti logisticianul care trebuie sa produca avantajul competitiv si sa adauge detaliile necesare prin modul de livrare a marfurilor, detalii care subliniaza diferenta de pret, calitate si serviciu. Cum procedezi? Cum reusesc sa-si optimizeze costurile cei care au marfuri atipice si nu au la dispozitie studii comparative in domeniu? Ce se intampla cand esti director nou intr-o industrie care este atipica, marfurile nu le livreaza in boxuri, au dimensiuni si forme diferite sau sunt lichide care nu se livreaza in sticle si trebuie sa optimizezi costurile?

La aceste intrebari vor incerca sa raspunda si vor impartasi experientelor, bunele practici pe care le-au adoptat, diversi jucatori din piata, atat din industria logisticii cat si alte companii de retail, distribuitori sau producatori.

Dintre speakeri:
– Peter Franke – Professor in Supply Chain Management at Kiel University of Applied Sciences
– José Manuel García de la Guía – Director – Port Community System, Port of Valencia
IT integration system in Port of Valencia
– Csaba Mozes – Milk Purchasing Manager, Supply Chain Division, Hochland Romania
OPTITOOL – logistics optimization of milk collection and transport
– Iuri Plesnila – Operations Manager, Time Critical Line
Special Services Around the Clock

Va asteptam la SEMINARUL ARILOG pentru a face parte din platforma de comunicare ELAbestLog si pentru a afla cum puteti creste performanta lantului logistic. Programul este in curs de actualizare. Vizitati site-ul evenimentului pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii despre Seminarul ARILOG: http://logisticsseminar.wordpress.com