Beneficiile si pretul unei perechi de ochelari de protectie pentru calculator

Ochelarii de protectie pentru calculator sunt o solutie foarte buna pentru persoanele care petrec regulat timp in fata calculatorului, tabletei, telefonului sau chiar a televizorului. Oboseala oculara, slaba focalizare sau durerea de cap sunt doar cateva din simptomele care le prezinta persoanele care petrece timp in fata ecranelor digitale, toate acestea fiind cauzate de lumina albastra pe care care orice dispozitiv cu ecran digital o emite.

ochelari de protectie pentru calculator

Principalele beneficii ale ochelarilor de protectie pentru calculator

Un prim beneficiu important este neutralizarea luminii albastre emisa de orice tip de ecran. Acesta neutralizare nu trebuie sa fie de 100%, deoarece asta ar duce la un disconfort mai mare pentru ca spectrul de culoare va fi unul fara culoarea albastru. Indicat pentru o pereche de ochelari de protectie pentru calculator este ca filtrul de lumina albastra sa fie undeva la 60-65%.

Odata cu blocare unei cantitati semnificative de lumina albastra, beneficiile apar din ce in ce mai mult. Senzatiile de oboseala oculara sau durerile de cap vor disparea complet inca de la prima utilizare. Mai mult decat atat, filtrul acestor lentile are o tenta de culare galbena care iti ofera un alt beneficiu, si anume, un contrast puternic, care ofera o experienta de lucru cu calculatorul mult mai placuta.

In functie de modelul de ochelari de protectie pentru calculator pe care il alegi pot aparea si alte beneficii precum: compatibilitatea purtarii ochelarilor cu o pereche de casti audio. Acest beneficiu il intalnim foarte des in cazul ochelarilor de gaming, care sunt destinati persoanelor care petrece 8-10 ore pe zi in fata monitorului si au nevoie de o pereche de ochelari usoara, care sa le ofere o comoditate sporita.

Pretul unei perechi de ochelari de protectie pentru calculator

Atunci cand vorbim de costuri, piata din Romania ne ofera solutii pentru toate buzunarele. Exista magazine si centre de optica care comercializeaza aceste modele de ochelari de protectie pentru calculator cu preturi incepand de la 100-120 RON, dar si alte magazine specializate care au preturi mai piperate, care nu depasesc 450 RON, insa calitatea lentilei, a ramei si a pernutelor de nas este una net superioara, premium.

Ca recomandare, brandul Gunnar este cel care are in portofoliu ochelari premium. Acest este un brand foarte cunoscut international, care are ca domeniu de activitate doar producerea si comercializarea ochelarilor de protectie pentru calculator si a ochelarilor de gaming. Magazinul online al acestui brand are modele de ochelari de protectie pentru calculator cu preturi accesibile, care incep de la 290 RON si ajung la maxim 440 RON.