Beneficiile pe care le aduce o matura electrica

Podelele proaspat maturate sau aspirate arata grozav, dar cine vrea sa-si petreaca timpul maturand? Aspiratoarele pot fi grele, voluminoase si greu de manevrat – si nu sunt intotdeauna la fel de eficiente pe podelele dure. O matura electrica este in esenta un aspirator subtire si usor, excelent la maturarea podelelor dure. Modelele mai bune pot aborda si covoarele. Maturele eletrice pe care le gasiti in mediul online sunt comercializate de producatori de aspiratoare de clasa mondiala. Este extrem de puternic si poate curata eficient podelele dure si zonele mochetate.

A existat o perioada in care maturile electrice fara fir nu erau deosebit de puternice, dar in ultimii ani s-au inregistrat imbunatatiri uriase ale bateriilor reincarcabile, asa ca acum pot rivaliza chiar si cu aspiratoarele de dimensiuni mari cu cablu in ceea ce priveste puterea. Maturile electrice se refera la comoditate, iar modelele fara fir pot fi mult mai convenabile decat cele cu fir. Cu toate acestea, unii oameni sunt dezamagiti de timpul lor de functionare limitat (desi majoritatea pot dura 30 de minute sau mai mult inainte de a fi necesara reincarcarea lor).

Maturile electrice cu fir tind sa fie mai putin costisitoare decat echivalentele fara fir si le puteti folosi atat timp cat doriti, cu nevoia sa va ganditi la reincarcare.

Versatilitate

Pentru cele mai bune din ambele lumi, alegeti o matura electrica versatila, potrivita pentru utilizarea atat pe pardoseli dure, cat si pe covoare. Un furtun extensibil sau similar este util pentru scari, margini si colturi stranse. Maturile electrice cu role reglabile sunt, de asemenea, mai versatile.

Puterea de aspiratie

Maturile electrice aspira murdaria de pe podea, astfel incat puterea de aspiratie este importanta. Daca matura dvs. electrica are o aspiratie mica, ocazional va trebui sa maturati manual sau sa folositi un aspirator de dimensiuni mari pentru a ridica murdaria care a fost ratata.

Rola de perie

Ar trebui sa va asteptati ca matura dvs. electrica sa aiba o rola de perie. O rola de perie ajuta la eliminarea murdariei de pe podelele dure, in plus fata de curatarea mai adanca in gramada covorului.

Atasamente

S-ar putea sa descoperiti ca matura dvs. electrica include cateva accesorii suplimentare pentru curatarea tapiteriei si pentru a ajunge in colturi. Unele maturi electrice de ultima generatie au si un numar de capete de perie, inclusiv capete de perii motorizate pentru curatare profunda.

Pret

Maturile electrice de baza sunt cele mai potrivite pentru utilizarea pe podele dure – sau pentru curatarea ocazionala a covoarelor intre sesiunile de aspirare adecvate. In general, aceste maturi sunt tot ce aveti nevoie pentru a va curata podelele, chiar si in zone cu mocheta cu trafic intens.

Maturile electrice au filtre?

La fel ca aspiratoarele standard, majoritatea maturilor electrice au un fel de sistem de filtrare pentru a prinde praful si alte particule, astfel incat sa nu fie suflate inapoi in camera in timp ce curatati. Filtrele HEPA sunt cele mai eficiente si capteaza, de asemenea, majoritatea alergenilor, cum ar fi polenul si parul.