Beia Consult International participa la conferintele AAL Forum, WATER 2014 si anunta noutatile de la partenerii Adcon, OTT, Siemens Unify, Gigaset, Snom, Media5, LANCOM, Dialogic, InVision, Voxtron si 3DS Exalead

Beia Consult International – Siemens Approved Partner & Dialogic Regional Distributor participa la conferinta Ambient Assisted Living (AAL) Forum si la a doua editie a conferintei internationale  “Water resources and wetlands 2014” si anunta noutatile de la partenerii Adcon Telemetry, OTT Hydromet, Siemens Enterprise Communications – Unify, Gigaset, Snom VoIP, Media5 Mediatrix, Lancom Systems, Dialogic, Invision WFM, Voxtron Communications Center si Dassault Systemes 3DS.com/Exalead.

 

BEIA Consult anunta participarea la a doua editie a conferintei internationale ”Water Resources and Wetlands 2014“, prezentand aplicatia de hidrometrie pusa in funcÈ›iune la Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR) pentru un sistem automat de telemonitorizare continua a nivelului si temperaturii apei pe Dunare si cateva rauri afluente. Elementele centrale ale sistemului de telemonitorizare sunt

Concentratorul de date (Gateway) de tipul Adcon A850, care asigura comunicatia cu unitatile distante de telemetrie (RTUs) si gestionarea resurselor de care acestea dispun

Serverul de prezentare date (SP) (fiind orientat în principal spre prezentarea datelor în formate dintre cele mai variate, aflate în întregime la alegerea şi dispozitia utilizatorilor (carora le se atribuie dreptul de a efectua modificari de formate). Datele din SP sunt de asemenea exportate automat catre sistemul dispecer ANAR.

De asemenea, BEIA a prezentat aplicatia pentru telemonitorizarea amenajarilor hidroenergetice, firma reusind in 2011 sa dezvolte echipamentul Adcon Telemetry pentru a realiza captarea secundara Topolog a unui sistem de telemonitorizare, cu sprijin substantial din partea colegilor din conducerea Sucursalei Hidrocentrale Curtea de ArgeÅŸ ÅŸi cea a Uzinei de Exploatare Hidrocentrale Vidraru.

Recent a fost lansat siteul www.beia-telemetrie.ro, pentru prezentarea si promovarea aplicatiilor de top pentru telemetrie si telemonitorizare. Echipamentele partenerilor Adcon Telemetry si OTT sunt utilizate în hidrometrie, protecția plantelor, comanda sistemelor de irigatii, meteorologie, masurarea calitatii apei si aerului, gestionarea sistemelor de alimentare cu apa, masurarea potentialului de energie regenerabila etc.

Specialistii BEIA au proiectat si realizat aplicații spectaculoase, caracterizate prin precizie, durabilitate si valoare deosebita a datelor furnizate. Una dintre aplicatiile BEIA, propune gestionarea eficienta a irigatiilor cu ajutorul echipamentelor de tele-monitorizare. Prin intermendiul comunicatiilor radio UHF sau GSM-GPRS, sunt culese informatiile si transmise catre un server central, fiind în masura sa ofere date prelucrate precise, referitoare la necesarul de apa al culturilor.  O alta aplicatie denumita agricultura de precizie are la baza statia Adcon Telemetry pentru gestionarea prin telemonitorizarea riscurilor de imbolnavire a plantelor. In plus, statia se poate utiliza, in toate domeniile agriculturii (viticultura, pomicultura, legumicultura, cultura cerealelor etc.).

Beia Consult International anunta si participarea la conferinta ”Ambient Assisted Living” (AAL). Obiectivul AAL este de a spori calitatea vietii persoanelor in varsta si de a consolida baza industriala in Europa, prin utilizarea tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC).

In domeniul comunicatiilor unificate, BEIA a lansat un nou produs denumit “Centru de comunicatii“, care integreza fata de solutiile de tip “contact center`, solutii de management a canalelor si aplicatiilor de comunicatii, precum si aplicatii de tip text-to-speech (TTS) si speech-to-text (STT/ASR). Astfel, noul produs asigura managementul integrat al comunicatiilor si solutiilor IT, precum:  telefonie clasica, telefonie IP, teleconferinta, videoconferinta, fax, e-mail, voice mail, video mail, SMS, mesagerie instant (chat), IVR (Interactive Voice Response) cu sintetizatorului vocal de tip „text-to-speech” în limba romana cu o aplicatie de gestionare a clientilor de tip CRM (Customer Relationship Management), precum ÅŸi integrarea unei aplicatii de recunoaÅŸtere vocala de tip „speech-to-text”. Produsul este destinat crearii de noi locuri de munca si poate fi utilizat inclusiv in cadrul centrelor de servicii destinate persoanelor cu dizabilitati, fiind o dovada de responsabilitate sociala.

Ca si noutati tehnice, specialistii BEIA Consult International anunta realizarea unor noi configuratii de networking folosind protocolul QSIG pentru interconectarea centralelor telefonice Hipath 3000 / OpenScape Business OSB si Ericsson MD110, precum si networking folosind protocoalele IP,  QSIG si CSTA multi-site intre Hipath 3000, OpenScape Business OSB, Openscape MX si Cisco.

In domeniul securitatii, clientii pot achizitiona de la BEIA Consult senzori de iluminare cu inflarosu care pemite camerelor de securitate capturarea imaginilor la o inalta definitie.

Unify, cunoscuta ca Siemens Enterprise Communications, a lansat o noua aplicatie “OpenScape Web Collaboration“ cu o interfata usor de utilizat, destinata conferinteler web precum si o noua versiune pentru solutia de comunicatii unificata OpenScape Business pentru centrale telefonice.

Gigaset include in portofoliul sau noi telefoane fixe, fara fir cordless si dispozitive de tip Voice over IP. In luna august a fost lansat noul telefon analogic cordless DECT Gigaset A120 care simplifica transferul de contacte de la smartphone-uri la telefoane fixe cu fir sau fara fir. Telefonul fara fir are o raza de acoperire interior/exterior 50/300m, agenda cu 50 de locatii, memorarea ultimelor 10 numere formate, functie ceas desteptator, mod ECO-DECT(consum de energie cu 60% mai mic si reducere a radiatiilor transmise).

Snom lansează noua gamă de soluții IP cordless DECT: telefonul fara fir M65, statia de baza multi-cell M7000 si repetorul M5.

Media5 anunta noua versiune de softphone VoIP SIP mobil pentru Android si Apple iOS.

LANCOM Systems promoveaza seria de switch-uri de retea Gigabit LANCOM GS-23xx, cu management si module SFP pentru conexiuni prin fibra optica, noutatea constand in lansarea unui switch cu 10 porturi PoE Gigabit LANCOM GS-2310P de inalta perfomanta cu un consum redus de energie si management complet al infrastructurii de retea prin functiile de tip QoS si securitate.

Dialogic, inovator in domeniul 4G LTE si 5G anunta noile versiuni de Diameter Signaling Controller si solutii pentru aplicatii de tipul VoLTE sau WebRTC.

InVision WFM prezinta noile cursuri online ale diviziei ”The Call Center School” si seminariile online gratuite ”Scheduling Masterclass” pentru planificarea agentilor de callcenter.

Voxtron Communication Center anunta noua versiune VCC 2014 cu functionalitati multi-channel Microsoft Lync, integrari cu aplicatii SAP si certificarea in laboratoarele de teste a compatibilitatii cu centrale telefonice Aastra-Ericsson.

Partenerul 3DS Exalead anunta noile versiuni ale solutiilor CloudView, OneCall si OnePart.

 

Noutatile BEIA Consult se pot gasi de asemenea pe site-ul www.dect.ro sau pagina de Facebook: www.facebook.com/BeiaConsult

 

George SUCIU Jr.  /  IT Corporate Solutions Manager

BEIA CONSULT INTERNATIONAL

– SIEMENS SYSTEM PARTNER –

Dialogic® Regional Distributor Romania & Moldova / Intel® Communications Technology Provider

FMT – Rutenbeck Networking Data Products Distributor Romania

HUGHES broadband satellite networks and services

LANCOM Regional Distributor Romania & Moldova

Dassault Systemes (3DS.com/Exalead) VAR Romania

Adcon Telemetry – OTT Hydromet Distributor Romania & Moldova

Tel / Fax : 0040-21-332.30.06  – www.beia.ro / www.dect.ro / www.beia-telemetrie.ro / www.centrala-telefonica.ro