BEBE MONITOR – SISTEME DE MONITORIZARE A NOU-NASCUTILOR

Vreme de multi ani, inclusiv in prezent, parintii au folosit si folosesc sistemul de bebe monitor bentru a-si putea supraveghea copiii in timp ce acestia sunt in alta incapere a casei. Deseori, aceste sisteme le ofera parintilor momente de liniste si relaxare prin faptul  nu trebuie sa se deplaseze in dormitorul copilului ca sa se asigure ca acesta doarme in siguranta in patutul sau.

Totusi, unele bebe monitoare au si o problema. Ele transmit semnalele video si audio necodate,astfel incat oricine din afara casei cu un sistem asemanator de monitorizare poate sa asculte sau sa vada ce se intampla in interiorul casei, violand intimitatea familiei. Dar toate problemele se rezolva in timp, astfel ca au aparut modele noi de monitorizare de tip “pereche”, care emit semnale doar intre ele. In plus, fata de avantajele de securitate, modelele noi de monitorizare au un nivel mai inalt de functionalitate prin faptul ca ajuta nu doar sa auzi ce face copilul, ci si sa vorbesti cu el.

Dispozitiv bebe monitor.

Tehnologia progreseaza cu fiecare zi care trece, dovada fiind faptul ca acum exista mai multe tipuri de bebe monitoare. La baza, ele se impart in doua categorii: audio si video. Cele audio emit si receptioneaza doar sunete pe frecvente radio, iar cele video trimit imagini pe un monitor asemanator cu televizorul.

Exista un model de bebe monitor cu senzori de miscare ce detecteaza cele mai neinsemnate miscari ale copilului si respiratia sa, chiar si atunci cand acesta doarme. Are chiar si un sunet de alarma care porneste daca aparatul nu a detectat nici o miscare a copilului timp de cateav secunde.

Printre alte tipuri de bebe monitoare, gasim si sisteme mai performante, digitale, care ofera portabilitate, un semnal bun si protejeaza intimitatea proprietarilor. De asemenea, mai sunt si cele pentru cei care detin animale de companie in casa, si anume care detecteaza miscarile animalelor si emit sunete care anunta daca animalul s-a apropiat sau s-a urcat in patutul copilului.

Parintii care vor sa isi monitorizeze nou-nascutul, trebuie sa fie atenti la cateva aspecte cand vor sa cumpere un baby monitor, printre care existenta emisiei pe doua cai, existenta unui mod lumina pet imp de noapte pentru camera copilului, calitatea imaginii, numarul de canale, portabilitatea aparatului, existenta unui indicator care sa arate nivelul de zgomot, penru ca parintele sa poata fi atentionat, chiar daca acesta este dat mai incet.

Desi se numesc baby monitoare, parintii le pot folosi in continuare si pentru copii mai marisori. Cu totii stim cata energie au copiii cand incep sa descopere lumea din jurul lor, obiectele care ii inconjoara. Dupa ce mai cresc putin, incep sa se joace, au o multitudine de idei nastrusnice, iar parintii nu pot fi in fiecare minut langa ei sa-i supravegheze. Aceste sisteme de monitorizare a copiilor le face parintilor viata mai usoara, oferindu-le posibilitatea de a se ocupa de problemele casnice sau de a-si face timp pentru ei insisi, poate putina relaxare.

Tipuri de bebe monitoare.