Bear Grylls. Supravietuitorul

Bear Grylls sau pur si simplu ‘Bear’ -Ursul- este un mare, daca nu cel mai mare iubitor al aventurii.

Cu doi ani inainte sa devina cel mai tanar britanic care a ajuns pe Everest,  suferea un grav accident de parasuta, dar Grylls nu este genul care sa renunte prea usor. De atunci a fost protagnistul unor expeditii inedite in toata lumea, castigandu-si un numar impresionant de admiratori.

Citeste! Afla mai mult pe http://www.Books-Express.ro/blog/bear-grylls-supravietuitorul/

Dupa ce a terminat şcoala, Grylls a vrut sa intre in Armata Indiana şi a petrecut cateva luni escaladand Munţii Himalaya. Apoi a mers la University of the West of England unde a fost membru al Officer Training Corps.

in martie 1997 s-a inrolat in Armata Britanica, iar apoi dupa ce a trecut de a doua incercare de a trece de selecţia Forţelor Speciale ale Marii Britanii (unde el declara ca a fost unul din cei 4 care au leşinat din grupul lui de 180), din 1994 pana in 1997, el a facut parte din Rezerva Forţelor Speciale ale Marii Britanii in Regimentul 21 Serviciul Special Aerian ca soldat, instructor de supravieţuire şi membru al Patrulei Medicale.

Bear cel de azi ne inspira si ne indeamna sa ne transformam visele in realitate. Este autor de carti, protagonist in documentare TV si speaker motivational. .

“The difference between ordinary and extra-ordinary is so often just simply that little word – extra.  And for me, I had always grown up with the belief that if someone succeeds it is because they are brilliant or talented or just better than me…and the more of these words I heard the smaller I always felt! But the truth is often very different…and for me to learn that ordinary me can achieve something extra-ordinary by giving that little bit extra, when everyone else gives up, meant the world to me and I really clung to it.”

Povestea lui Grylls continua sa miste oamenii din toata lumea, este o poveste si o lectie de onestitate, prieteniei si umilintei. Pasiunea şi entuziasmul lui pentru aerul liber sunt parte din programele TV in peste 150 de ţari diferite, acestea ajungand la o audienta cumulata de peste 1 miliard de telespectatori.

Bear a scris 15 carti: manuale de supravietuire, descrierea aventurilor sale si o serie de carti pentru copii. Pe acestea din urma le-a dedicat pe rand fiilor sai Marmaduke, Jesse si Huckleberry iar Tracks of The Tiger este dedicata finilor lui Grylls. A cinsprezecea carte aparuta in acest an: Mud, Seat and Tears este mult asteptata sa autobiografie.

Prin combinarea aventurii lui cu munca lui din media, Bear a realizat ca el ar putea sa şi sprijine şi sa stranga fonduri pentru mai multe cauze umnaitare. S-a implicat in campanii care incurajeaza tinerii sa depaşeasca cele mai mari provocari ale vieţii, in actiuni caritabile in cadrul Forţelor Armate, SSAFA Forces Help si in sprijinirea mai multor organizaţii pentru copii.

http://www.Books-Express.ro/blog/bear-grylls-supravietuitorul/