BayFront si Roman Copper despre achizitia Cupru Min

“Suntem incantati sa participam la unul dintre cele mai prestigioase proiecte de exploatare miniera din Romania si vom aduce expertiza de top si resursele necesare astfel incat Cupru Min sa isi atinga potentialul maxim.”

BayFront Capital Partners si subsidiara sa Roman Copper Corp. au facut publice astazi mai multe detalii despre planurile in legatura cu Cupru Min si exploatarea de cupru de la Rosia Poieni, achizitionata in cadrul programului de privatizari al Guvernului Romaniei.

“Suntem incantati de achizitionarea Cupru Min printr-un proces de licitatie deschis si transparent”, a declarat Mike Curtis, partener BayFront. “Suntem incantati sa participam la unul dintre cele mai prestigioase proiecte de exploatare miniera din Romania si vom aduce expertiza de top si resursele necesare astfel incat Cupru Min sa isi atinga potentialul maxim.”
Domnul Curtis a adaugat: “Avem mult respect pentru cultura si traditiile din Romania. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna cu comunitatile si autoritatile locale, institutiile statului cu Guvernul roman, precum si cu angajatii si cu celelalte parti implicate pentru a dezvolta impreuna Cupru Min plecand de la istoria sa bogata si de la potentialul sau deosebit.”

Planul nostru:
Pe masura ce avansam impreuna cu Guvernul roman pentru a ajunge la un acord final, prioritatea noastra este sa desemnam o echipa de management si operatiuni capabila sa puna in valoare potentialul minei. Aceasta echipa va colabora cu comunitatile locale, inclusiv cele din Lupsa, Abrud si intreagul judet Alba, implicandu-se total in viata sociala si culturala a regiunii.

Intentionam cresterea numarului de locuri de munca si imbunatatirea conditiilor de munca din mina. Comunitatile locale vor beneficia si de imbunatatirea infrastructurii si de alte avantaje economice. Vom respecta cele mai bune practici internationale in toate aspectele care privesc activitatea minei. In mod special, dorim sa ajutam Cupru Min cu planul de actiuni de mediu al minei si cu solutiile tehnice pentru a transpune in realitate angajamentele noastre pentru mediul inconjurator si vom investi pentru a repara daunele existente. “Nu noi am creat problemele de mediu de la Rosia Poieni, dar noi le vom rezolva”, a declarat dl Curtis.
In concordanta cu practicile uzuale internationale din industria miniera, vom implica o arie larga de investitori din intreaga lume pentru a finanta extinderea si modernizarea minei. Lucram impreuna cu un grup foarte respectat de banci de investitii si suntem convinsi ca viitori nostri parteneri vor reflecta calitatea deosebit de inalta a proiectului, contribuind astfel la marirea interesului pentru Romania si al altor investitori straini.

Despre BayFront Capital Partners:
Cu sediul in Toronto, Canada, BayFront este o banca de investitii specializata in finantarea companiilor private din metalurgie si minerit, energie, agricultura, tehnologie si biotehnologie. Avem o experienta vasta in industria miniera, avand in portofoliu tranzactii in intreaga lume in valoare de miliarde de dolari.

Despre Roman Copper Corp.:
BayFront a infiintat Roman Copper Corp. la sfarsitul anului 2011 pentru a participa in licitatia Cupru Min. Roman Copper Corp. si BayFront nu au nici o legatura cu dl Stephen Roman sau cu dl Frank Timis. “Ne dorim si asteptam cu nerabdare sa impartasim mai multe informatii despre planurile noastre angajatilor Cupru Min, comunitatilor locale, media si altor parti implicate in saptamanile si lunile care urmeaza”, a declarat dl Curtis.

Contacte media:
Romania:
Cristian Munteanu
TBWA\ Bucharest
Email: cristian.munteanu@tbwa.ro
Telephone: +40 21 2124312

In afara Romaniei:
Bernard Simon
Vice-President – Kingsdale Communications, Toronto
Email: bsimon@kingsdalecommunications.com
Telephone: +1 416-867-2304.