Barometru credite ipotecare – 22 Octombrie 2009

Asa cum v-a obisnuit, Credit Zone revine cu informatii referitoare la evolutia pietei creditelor ipotecare, cat si cu sfaturi din partea unui specialist. Pentru luna Octombrie, am realizat o analiza a celor mai mici rate pe care un client le poate plati in cazul contractarii unui credit pentru achizitia unui imobil in valoare de 40.000 euro, pe perioada maxima de creditare oferita de institutiile financiare partenere Credit Zone. Mentionam ca aceasta analiza a fost facuta pentru credite acordate in euro, deoarece majoritatea tranzactiilor si ofertelor se fac in aceasta deviza.

Mai jos puteti regasi un top realizat pe baza produselor de credit ipotecar clasic ale unora din bancile partenere Credit Zone.

Banca

Perioada (ani)

Rata lunara (euro)

1

MKB Romexterra Bank

40

256

2

Volksbank

30

257

3

Intesa Sanpaolo Bank

35

275

4

BCR

30

280

5

Banca Romaneasca

35

307

*Topul este stabilit pe baza dobanzilor comunicate de banci si nu include taxele si comisioanele aferente

In plus, Credit Zone a realizat o analiza asupra partilor pozitive si negative ale fiecarui produs in parte.

BCR

Plusuri – Timp bun de finalizare a dosarului (virarea banilor in contul vanzatorului) – aproximativ 42 zile, flexibilitate in acceptarea veniturilor, numar mare de codebitori (3), avans mic (10 %), numar mare de sucursale unde clientii isi pot plati ratele.

Minusuri – Valoarea evaluata este ponderata cu o marja foarte mare de risc, in acest fel clientul trebuie sa suporte diferenta dintre suma evaluata si pretul de vanzare-cumparare. Persoanele nerezidente cu venituri din strainatate au sanse foarte scazute de a accesa un astfel de credit. Comision mare de rambursare anticipata (4,5 % in prima perioada, scazand pana la 2 %) si comsion mare de acordare (2,5 %).

Intesa Sanpaolo Bank

Plusuri – Grad de indatorare ridicat, acceptare de venituri multiple in procentaj mare, evaluarea se poate face si printr-un evaluator neagreat de banca.

Minusuri – Subevaluare severa a imobilelor, timp lung de analiza a dosarelor, comision mare de rambursare anticipata (3%), taxa mare de inscriere in arhiva electronica (100 RON).

MKB Romexterra Bank

Plusuri – Perioada mare de acordare a creditului (40 ani), comision de rambursare mic (1%), perioada de gratie la plata ratelor (maxim 1 an).

Minusuri – Comision de acordare mare (3%).

Volksbank

Plusuri – Comision de acordare (0%), varsta minima de accesare a creditului (18 ani), comision de rambursare anticipata (0 % daca se anunta cu 3 luni in avans)

Minusuri – Timp indelungat de analiza a dosarului, obligativitatea rularii/virarii veniturilor lunare intr-un cont al bancii (comision de penalizare – 10%), comision de analiza dosar (100 euro), comision de monitorizare a garantiilor ce este echivalent cu cu comisionul de evaluare (minim 250 euro).

Banca Romaneasca

Plusuri – Asigurarile de viata si imobil sunt suportate de banca, acceptare de venituri multiple in procentaj mare.

Minusuri – Comision mare de rambursare anticipata (4 %), avans mare ce trebuie detinut de aplicant (30%) din valoarea imobilului, timp redus de valabilitate a aprobarii finale (15 zile).

Sfatul Credit Zone este acela de a se apela la serviciile unui consilier specializat, in momentul in care se ia deciza contractarii unui astfel de credit. In aceasta maniera, costurile ascunse si situatiile inerente ce pot aparea pe parcursul derularii procesului de creditare sunt aduse la cunostinta clientului inca de la bun inceput. Acesta va beneficia de solutia optima de finantare, economisind timp si bani.

Credit Zone este partener cu 18 institutii financiare (17 banci + 1 IFN) si ofera clientilor servicii de consiliere financiara gratuita.

Credit Zone
Bd. Al.I.Cuza, 32A, Sect.1, Bucuresti
Tel: 0317104055/56/57
Fax: 0317104059
Site: www.creditzone.ro
Tel. Verde: 0800. 88.11.11
http://www.creditzone.rologo_credit-zone