Bairam Turcesc la restaurantul Vatra Neamului

Sunteti invitati sa fiti dezmierdati ca un sultan, un pasa sau ca o cadana zana in odaile Vetrei neamului sambata 29 octombrie 2011 la o petrecere turceasca a la sublima Poarta.Vom servi masa asa cum turcii obisnuiesc … pe indelete si cu placere, cu bucate alese, arome si mirodenii, carnuri sfarainde si salate proaspete, dulciuri geloase, rotocoale de fum naravase de narghilea si cafele turcesti aromate.

La masa – ce pla…cere e mai mare decat a sta la taifas, acorduri orientale ne vor delecta cina festin, apoi vom dansa pe acordurile dulci ale muzicii turcesti si vom urmari unduirile gratioase ale unei cadane dansand din buric.

Puteti sta turceste sau pe divane citind acest ravas adus de sol, dar hotarati-va ad hoc la bairam sa fiti musafiri negresit !

Straie preferate de sultan la curtea sa: salvari aurii, turbane stralucitoare, fesuri si voaluri fine, brocarduri alese purtate de meseni mereu veseli .

Ne lasa gura apa doar auzind ce delicii pregatesc bucatarii marelui sultan . Sigur se vor bate turcii la gura noastra :

Ritualul mesei incepe cu aperitivele turcesti MEZE: hummus, lipii copate pe vatra , branzeturi si legume proaspete, salata de vinete,icre de manciuria, somon afumat, masline,rulouri de vinete si dovlecei umblute cu branza si nuci, dovlecei prajiti in sos de iaurt si susan, salata cuib de prepelita, chiftele din carne de vita, placinte cu branza si verdeturi si placinte cu varza.

Cand nici nu te astepti, Marele Sultan te pofteste la urmatorul meniu: salau la cupor pe pat de legume.

Deliciile sultanului si oaspetilor sai: musaca, sarmalute in foi de vita cu mamaliguta si smantana, berbecut la protap.

Bauturi ce vor uda bucatele : cafea traditionala turceasca, ceai servit in pahare, ayran , rachiu turcesc , vin si bere, racoritoare.

Narghilele vor parfuma atmosfera si vor incanta simturile. Cafeaua se va bronza la nisip.
Spahii vor aduce dulciuri si fructe , incununad astfel ospatul demn de 1001 de nopti: rahat , acadele, halva, baklava, kataif udat cu apa de trandafiri , fistic, placintele de dovleac.

Petrecerea e chilipir curat , cu totii stim … turcul plateste nu in galbeni otomani, ci 230 lei pentru mesean .

Lasati-va dezmierdati de poezia gastronomiei si muzicii turcesti si garantam incantarea astfel incat sa va simtiti ca in Serai!

Locuri limitate , participarea se face pe baza rezevarii ferme cu plata integrala
0735.855.965
melania@casavoguemariage.ro