Avem nevoie de asistenta in recuperarea daunelor din asigurarea RCA?

Luand in considerare faptul ca suntem pe un trist loc doi in Europa din punct de vedere al numarului de accidente auto inregistrate, o asigurare RCA este mai mult decat necesara. Ar fi de preferat sa nu existe aceasta necesitate, dar in conditiile date ar trebui sa stim ca asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite. Desi procedura de recuperare a daunelor pare destul de simpla, de cele mai multe ori accidentele sau cazurile de malpraxis necesita consultarea si reprezentarea din partea avocatilor.

 

Din proprie experienta, reprezentati ai Casei de avocatura Coltuc ne spun ca persoanele care apeleaza la dansii au nevoie de cele mai multe ori de asistenta si reprezentare judiciara si extrajudiciara in caz de accidente auto, pentru recuperari de daune din polite, contracte de asigurari sau malpraxis, pentru concilieri, medieri si tranzactii provenite din contracte de asigurari, polite sau malpraxis, dar si pentru pentru redactari, verificari si negocieri ale contractelor de asigurari.

 

“Exista insa si cazuri cand firmele de asigurari apeleaza la noi, fie pentru actiuni obisnuite unei societati comerciale/IFN de tipul infiintari, modificari, fuziuni, lichidari si falimente societati de asigurari si brokeri de asigurari, fie pentru consultanta, asistare sau/si reprezentare in diferite actiuni ce implica relatia acestor firme cu institutiile din domeniul asigurarilor, cum ar fi Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.”, afirma avocat Coltuc Marius, reprezentantul Casei de avocatura Coltuc.

 

Asadar, chiar daca la prima vedere pare simplu de recuperat, fiecare caz este unic, astfel ca intotdeauna vor exista intrebari cu privire la relatia asigurator- asigurat-prejudiciat. Fie ca se apeleaza la ajutor de specialitate prin servicii platite, sau o consultanta gratuita oferita online de diferite site-uri, concluzia este ca intotdeauna vom avea nevoie de asistenta.

 

Despre C.A.Coltuc

Fondata in anul 2005, dupa o indelungata experienta in domeniu, Casa de avocatura Coltuc a reusit sa se integreze pe deplin in piata juridica din Romania, oferind clientilor sai servicii profesionale prompte si eficiente. Departamente: recuperari creante, litigii, consultanta, registrul comertului, achizitii publice, marketing si relatii cu clientii.