Autorul săptămânii – George R. R. Martin

  “Ce este onoarea in comparatie cu iubirea unei femei? Ce este datoria in comparatie cu simtirea unui fiu nou-nascut in mainile tale…sau amintirea unui zambet a unui frate? Vant È™i cuvinte. Vant ti cuvinte. Suntem pur si simplu oameni, iar zeii ne-au creat pentru iubire. Aceasta este gloria si tragedia noastra mareata.” , spunea George R. R. Martin in “A Game of Thrones”.

 George Raymond Richard Martin este scriitor si scenarist american, operele lui avand influente fanteziste, horror si science-fiction. Este cunoscut mai ales pentru seria de romane fantasy “A Song of Ice and Fire”, care a fost adaptata recent in “Game of Thrones”, difuzata in prezent la HBO. Anul acesta a fost numit “unul din oamenii cu ceea mai mare influenta ai anului 2011” de catre revista TIME Magazine.

Contactati-ne!

www.Books-Express.ro

Martin a inceput sa scrie mici povesti de science-fiction la inceputul anilor 1970, iar startul in cariera de scriitor a fost mai dificil, avand in vedere ca una din povesti a fost refuzata de diferite reviste de 42 de ori. Multi ani mai tarziu avea sa castige mai multe premii Hugo si Nebula pentru scurtele lui povestiri.

ÃŽn anii 1980 Martin a inceput sa scrie È™i pentru televiziuni È™i sa lucreze ca editor de serii de carti, iar in 1991 s-a intors la scrierea de romane È™i a inceput ceea ce s-a transformat intr-una din seriile lui clasice, “A Song of Ice and Fire”, care va cuprinde 7 volume.

Primul volum “A Game of Thrones” a fost publicat in 1996. ÃŽn luna noiembrie a anului 2005, “A Feast for Crows”, a patra carte a seriei, a devenit bestseller-ul numarul 1 È™i a primit, de asemenea, tot locul 1 in cadrul listei de bestsellere a The Wall Street Journal. ÃŽn septembrie 2006 cartea a fost nominalizata  atat pentru Premiile Quill, cat È™i pentru Premiile British Fantasy.

HBO Production a achizitionat drepturile pentru intreaga serie “A Song of Ice and Fire in 2007. Primul sezon “Game of Thrones” a inceput pe 17 aprilie 2011 se bazeaza pe primul roman al seriei. La doua zile de la premiera, episoadele au primit critici pozitive È™i au inregistrat o audienta de 4.2 milioane pentru primele  trei difuzari.

Criticii i-au descris scrierile ca fiind intunecate È™i cinice. Primul lui roman, “Dying of the Light”, a dat tonul majoritatii scrierilor lui – acsiunea se petrece pe o planeta in mare parte abandonata, care devine nelocuibila pe masura ce se indeparteaza de soare. Aceasta poveste ti multe altele de-ale lui Martin au o tenta puternica de melancolie. Personajele lui sunt deseori nefericite, sau macar nesatisfacute – incercand sa ramsna idealiÈ™ti intr-o lume nemiloasa. Multe au È™i elemente ale unor eroi tragici, fiind multi-fatetate, fiecare cu trecuturi, inspiratii È™i ambitii surprinzator de intrigante.

George R.R. Martin a fost un asistent universitar in jurnalism È™i director de turneu de È™ah in tinerete. ÃŽn timpul liber colectioneaza miniaturi pe teme medievale, citeÈ™te È™i colectioneaza carti science-fiction, de fantezie È™i horror È™i pastreaza cu sfintenie o colectie de reviste in continua creÈ™tere, care include primele editii “Spider-Man” sau “Fantastic Four”

Contactati-ne!

www.Books-Express.ro