Au inceput inscrierile pentru cursurile din cadrul proiectului “De la informatie la parteneriat”

In perioada 5 ianuarie – 22 ianuarie 2010 au loc inscrierile pentru programul de training in domeniul transparentei decizionale si accesului la informatiile de interes public, care va fi organizat pe parcursul anului 2010, in cadrul proiectului: „De la informatie la parteneriat” – Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional.

Proiectul se adreseaza reprezentantilor organizatiilor neguvernamentale, sindicatelor si patronatelor din cele 8 regiuni ale Romaniei, respectiv din Bucuresti-Ilfov, Sud-Muntenia, Sud-Est, Nord-Est, Centru, Nord-Vest, Oltenia si Vest.

Tematica abordata pe parcursul programului de formare va acoperi patru arii principale: transparenta decizionala, acces la informatiile de interes public, tehnici si instrumente de advocacy, politici publice.
In fiecare dintre aceste regiuni se va desfasura un program de formare care include atat o componenta de training in format e-learning cat si o componenta de training in sala de curs.

Dupa parcurgerea celor doua componente de training, fiecare participant va realiza, cu asistenta trainerilor din cadrul programului, un proiect pe una din temele aprofundate de-a lungul cursului de formare.
La finalul programului de formare participantii vor detine atitudinea, aptitudinile si cunostintele necesare pentru a utiliza instrumentele furnizate de legislatia transparentei decizionale si accesului la informatiile de interes public, in scopul sustinerii si promovarii organizatiilor pe care le reprezinta.

Calendarul programului de formare pentru regiunea din care faceti parte il puteti afla accesand site-ul www.transparenta.info, in cadrul sectiunii “Cursuri”.
Pentru a va inscrie la programul de formare aveti la dispozitie una din urmatoarele modalitati:
• ne puteti transmite un email la: inscrieri@transparenta.info sau
• puteti completa formularul online de inscriere, accesand www.transparenta.info/formare
Pentru orice informatii suplimentare Malina Neagu, asistent de training, va sta la dispozitie la urmatoarele date de contact:

E-mail: malina.neagu@transparenta.info
Tel./Fax: 021-3116855, 3116858
Institutul Roman de Training
Splaiul Unirii nr. 4, Bl. B3, Tronson II, Et. 1, Apt. 1, Sector 4, Bucuresti 040031

Proiectul „De la informatie la parteneriat” – Formare pentru intarirea capacitatii de monitorizare si participare la procesul decizional este co-finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3. „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor”, Domeniul major de interventie 3.3. „Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor partenerilor sociali si societatii civile”, Apelul de propuneri 41.

sigla