Atentie la castile pentru scuter falsificate!

Cand mergi cu scuterul, sansele unui eveniment rutier neplacut sunt destul de mari, mai ales cand te strecori printre zeci de masini.

Scopul unei casti pentru scuter este acela de a proteja cutia craniana in cazul unui accident. Castile moto au un strat de material de protectie care le captuseste interiorul, ceea ce inseamna ca iti ofera protectie sporita in cazul in care se intampla un accident. Poate fi vorba despre un impact, dar si despre o lovitura de la o piatra. Pe sosea se poate intampla orice, intotdeauna, asa ca protectia are un rol foarte important.
Castile moto sunt indispensabile pentru orice conducator de scutere, nu trebuie sa plece la drum fara sa poarte un astfel de echipament de protectie.

O casca, aleasa in functie de dimensiunicasca de scuter

Atunci cand conducatorul scuterului decide ca are nevoie de o casca noua, aceasta trebuie sa fie cumparata tinand cont de mai multe criterii. Astfel, trebuie ca aceasta sa fie buna din punct de vedere al dimensiunilor, nu trebuie nici sa fie prea mica, caci este prea stransa pe cap si nu iti ofera confort, dar nici prea larga.
Dupa ce a fost stabilita marimea corespunzatoare, ai grija sa te uiti la tipul materialului din care este facuta o casca, este important sa fie de calitate foarte buna. Chiar daca te va costa un pic mai mult, este mai bine sa faci o cheltuiala in plus pentru siguranta ta. Caci pana la urma despre asta este vorba, nu? Siguranta este cea care conteaza cel mai mult.

De obicei, protectia din interior este asigurata de bureti ori din spuma poliuretan. Sunt protectoare foarte bune in cazul in care conducatorul scuterului sufera un impact.

Calatoriile pe doua roti, in siguranta

Cand ai casca de protectie pentru scuter calatoriile pe doua roti sunt mult mai sigure. Casca trebuie sa respecte standardele de calitate impuse de legislatia Uniunii Europene aflata in vigoare, trebuie ca orice conducator al scuterului sa tina cont de toate reglementarile in vigoare. Afli daca o casca are toate aceste certificate de pe eticheta aflata in interior!