Asociatia Smart Projects: Cursul de perfectionare gratuit Manager de Proiect, absolvit de 148 de bacauani

Asociația Smart Projects anunta ca 148 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca in judetul Bacau au absolvit pana in prezent cursurile de Manager de Proiect.
Asociatia reaminteste ca gratie eforturilor angajatilor sai, zece persoane somere din judetul Bacau, absolvente ale cursurilor gratuite de calificare, si-au gasit loc de munca.
Cursurile de formare profesionala, Manager de Proiect si Competente Antreprenoriale, sunt parte a proiectului cu finantare europeana “Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criză!”, Contract nr.: POSDRU/99/5.1/G/76242.

Cursurile se desfasoara, ca si anul trecut, la sediul Asociatiei Smart Projects din Strada Vasile Alecsandri, nr. 41, etaj 5, Municipiul Bacau, Judetul Bacau. Cursurile de Manager de Proiect se vor relua dupa data de 15 aprilie.
Pana in prezent, in cadrul proiectului”, “Șomajul, o amintire! Job-ul te scoate din criză!”, au fost formate 148 de persoane ( in perioada august 2011-martie 2012).
De asemenea, 148 persoane au fost consiliate pentru infiintarea si demararea unei afaceri, iar trei persoane si-au deschis o afacere. La aceste rezultate se adauga inca 7 persoane care au demarat procedurile pentru startul unei afaceri. Asociatia Smart Projects subliniaza ca 148 persoane au fost consiliate/mentorate in cadrul proiectului si sprijinite sa isi gaseasc a un job.
Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca din Bacau pot efectua de asemenea si stagii de practica in cadrul companiilor partenere Asociatiei. In urma protocolelor incheiate, deja 29 persoane desfasoara in prezent stagii de practica/internship.
Cursurile se derulează in cadrul Proiectului finanÈ›at prin Programul OperaÈ›ional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Fondul Social European, proiect “Șomajul, o amintire! Job-ul te scoate din criză!”, POSDRU/99/5.1/G/76242, proiect in cadrul căruia AsociaÈ›ia Smart Projects are alături un partener de incredere È™i cu vastă experiență in organizarea È™i susÈ›inerea cursurilor de formare profesională, AJOFM Bacău.
De aceea, cursurile se adresează șomerilor (inregistrați sau nu) precum și persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă (care nu au un loc de muncă in acest moment).
Proiectul „Somajul, o amintire! Job-ul te scoate din criza!” se adresează persoanelor somere, care nu au un loc de muncă, cu domiciliul in judetul Bacau.
Scopul proiectului este “Imbunătătirea capacitătii de ocupare a persoanelor aflate in căutarea unui loc de muncă si a somerilor (in special a somerilor tineri si a celor de lungă durată) din judetul Bacau, prin dezvoltarea unor instrumente si mecanisme complexe de consiliere si orientare in carieră, formare profesională si metode/ tehnici de initiere activităti economice independente”.

Contact:

Presedinte Smart Projects – George Sima- sima.george@smartprojects.org;

0745.307.405

Manager Proiect -Claudia Neculae- claudia.neculae@smartprojects.org;

0727.723.151

Persoana de contact: Alexandru Herman, secretar proiect / expert mass-media
* E-mail: alexandru.herman at smartprojects.org
* Telefon/fax: 0334-401.104
* Telefon mobil: 0758.975.098