Asociatia Professional Women Network Romania s-a lansat in Bucuresti

Asociatia Professional Women Network Romania (PWN Romania) a fost infiintata in luna octombrie 2011 de o serie de reprezentante ale mediului de afaceri, printre membrele fondatoare numarandu-se Adriana Paun, Founding Member Top Executive Agency , Lavinia Rasca – Director General Exec-Edu, Adina Bigas- HR Manager Microsoft Global Technical Support Center, Dana Patrichi, Managing Partner la Alexander Hughes, Bianca Ioan- Director Marketing ASEBUSS.

Lansarea PWN Romania va fi marcata printr-un eveniment special intitulat Leadership feminin in actiune, ce va fi organizat pe 29 noiembrie la sediul ASEBUSS si Exec-Edu. Evenimentul se adreseaza participantelor care detin un rol cheie in organizatiile in care lucreaza si sunt interesate sa se alature acestei initiative, in scopul cresterii vizibilitatii rolului femeilor lider in companii. Suntem onorati sa o avem la evenimentul de lansare a asociatiei pe dna Nicole Taillefer, Adjuncta Ambasadorului Frantei la Bucuresti. Printre vorbitori se vor numara:  Sandra Pralong- Technical Advisory Officer Gender and Civil Society, UNFPA, Daniela Cretu-  Founding Partner John Maxwell Team România si Madalina Balan- Director General Hart. Asociatia PWN Romania isi propune crearea unei comunitati dinamice de femei active,  care incurajeaza si faciliteaza interactivitatea si schimbul de opinii intre membre, ce provin din domenii si industrii diverse.

Lavinia Rasca, presedinta asociatiei, a declarat: “ Talentul de lider al femeilor trebuie recunoscut si valorificat la intregul potential, mai ales ca realizarile lor, in aceasta perioada complexa, sunt incontestabile. A sosit timpul sa actionam impreuna, pentru a obtine echilibrul in privinta implicarii si vizibilitatii femeilor si barbatilor in organizatii, in special in pozitiile din varful ierarhiilor. Am convingerea ca asociatia PWN Romania este vehiculul care ne va conduce spre acest deziderat, pentru ca va traversa granitele si va conecta femeile puternice din Romania si din toate tarile Europei.”

Aceasta initiativa se bucura de recunoasterea si sustinerea European Professional Women Network, organizatie europeana cu sediul central in Franta, care aduna peste 3500 membre de nationalitati diverse in cele19 asociatii existente in Paris, Londra, Barcelona, Viena, Bruxelles, etc. Adriana Paun, membra a asociatiei EPWN Brussels va sustine prin experienta internationala activitatea PWN Romania. Adriana Paun declara ‘‘Afilierea la EPWN ne va oferi multe avantaje cum ar fi participarea la programme de mentorat europene, organizarea  de seminarii internationale cu speakeri din alte networkuri, dar mai ales ne va da accesul la o multitudine de contacte, know-how si o retea de sprijin intre femei cu responsabilitati importante in business.Vom invata impreuna de la femei de succes si care sunt leaderi in organizatiile lor cum sa construim cariere pe termen lung, cum sa reusim in a avea o viata echilibrata si plina de satisfactii.”

Printre obiectivele asociatiei se numara si:

  • O mai buna prezenta si vizibilitate a femeilor, precum si recunoasterea contributiei lor importante, in toate domeniile vietii profesionale
  • Crearea unei retele de peste 100 membre pana la finalul anului 2012
  • Asigurarea unui program de mentorat on-line pentru femeile aflate la inceput de cariera sau care doresc o schimbare profesionala

Professional Women Network Romania isi propune sa reuneasca femei de succes, active profesional in scopul identificarii si promovarii bunelor practici  in ce priveste ascensiunea profesionala a femeilor in diferite organizatii, precum si incurajarea recunoasterii de catre companii a necesitatii unor abordari de management diverse si inovative in care femeile au un aport deosebit.

Persoana de contact pentru informatii suplimentare: Bianca Ioan- Vicepresident PR and Network Development, PWN Romania Telefon: 0722 274 555, email: bianka.ioan@gmail.com