Asociatia Mame pentru Mame, cu sprijinul Fundatiei Soros Romania, ofera femeilor afectate de criza o solutie rapida pentru familie si profesie

Asociatia Mame pentru Mame inca de la infiintare s-a implicat trup si suflet in sprijinirea mamelor ce au fost obligate sa aleaga intre reducerea concediului parental sau reducerea indemnizatiei pentru cresterea copilului printr-o lege abuziva. A demarat deja actiuni legale pentru a apara drepturile mamelor insa, cum legea discriminatorie produce deja efecte de la inceputul anului, a decis sa vina cu solutii concrete care sa ajute ACUM femeile afectate de criza si de masurile de austeritate impuse.

 

Astfel, a conceput proiectul Mame Bune = Bone Bune, proiect bazat pe principiul dezvoltarii comunitatiilor locale. Fundatia Soros Romania a apreciat valoarea sociala si abordarea inovatoare a proiectului si a decis sa il finanteze in intregime prin programul Fondul de Urgenta, facand astfel posibila o actiune-pilot pe Bucuresti.

Proiectul Mame Bune = Bone Bune consta in formarea complet gratuita a 30 de bone zonale. Conceptul de ‘bona zonala’ nu este nou, el existand de zeci de ani in Occident, unde femeile care traiesc intr-o anumita zona, se organizeaza singure, lasandu-si copii in grija uneia dintre ele, pentru ca restul sa mearga la slujba. Serviciile bonei sunt evident remunerate insa beneficiile sunt reciproce: mamele impart costul serviciului, in timp ce bona are posibilitatea sa aiba un venit (stand acasa cu copilul sau daca si ea este mama).

Asociatia Mame pentru Mame dezvolta acest concept prin pregatirea formala a bonelor dupa o curricula elvetiana cu ajutorul scolii de bone acreditate infiintate de Crucea Rosie Sector 6. Asociatia va acoperi in intregime costul cursului si se va ocupa de dobandirea statutului de PFA pentru fiecare dintre ele, asigurandu-le astfel o perspectiva profesionala completa tuturor celor 30 de bone. Mai mult, Asociatia va facilita gasirea contractelor prin promovarea serviciilor oferite de bone si comunicarea directa cu familiile interesate prin platforma www.bonebune.ro

Prin acest proiect Asociatia noastra vine cu o abordare efectiva tip «mame pentru mame» si arata Romaniei cum, prin solidaritate, coeziune si coordonare, femeile se pot intrajutora in mod cat se poate de firesc, sigur si profitabil pentru toate partile implicate: bonele vor avea posibilitatea sa aiba un venit (si sa stea acasa cu proprii copii daca au) iar mamele care se reintorc la locul de munca au posibilitatea sa isi lase copii in grija unei persoane de incredere si pregatite corespunzator, la un pret accesibil. Mamele vor putea sa isi lase copii la domiciliul bonei zonale ce afla in cartierul lor sau la domiciliul uneia dintre ele, in functie de cum agreaza toate mamele deservite (in functie de distanta si spatiul locativ disponibil).

Daca si tu doresti sa beneficiezi de acest program si sa devi bona zonala sau bona clasica atunci inscrie-te pana pe 30.11.2011 si vei avea oportunitatea sa :

  • faci gratuit cel mai prestigios curs de bona
  • primesti acreditare CNFPA
  • faci gratis analizele de Medicina Muncii
  • primesti gratis statut de Persoana Fizica Autorizata
  • castigi rapid si legal un venit sigur
  • sa lucrezi cu copii
  • sa lucrezi stand acasa cu copilul tau

Inscrieri :

0726.017.462

0726.017.424

suntbona@bonebune.ro

www.bonebune.ro