Asociatia Drumetii Montane, va participa la dezbaterea Voluntmont

Asociatia „Drumetii Montane” va participa in perioada 11 – 14 octombrie 2011 la seminarul național din cadrul Proiectului “Dezbatere Voluntmont” organizat de Asociatia pentru Dezvoltare Comunitara Nehoiu din Judetul Buzau, proiect ce raspunde obiectivelor programului european “Tineret in Actiune”.

La monentul actual tinerii care traiesc in satele de la munte nu mai sunt implicati in activitatile profesionale specific e acestei zone, legate in special de turism si de asigurarea conditiilor care tin de acesta, sau de protectia mediului in zona de munte, nefiind motivati pentru astfel de activitati atat prin lipsa de informatii cat si prin lipsa initiativelor de voluntariat in directia dezvoltarii intereselor si abilitatilor in aceasta directive.

Tema principala a dezbaterii este dezolvarea rurala  in zona de munte, prin dezvoltarea voluntariatului specializat in domeniile de activitate care aduc profit in aceste zone, in stransa legatura cu nevoile si problemele actuale ale comunitatilor montane si ale autoritatilor publice locale.

Asociatia “Drumetii Montane” a desfasurat pana in present diverse actiuni la care au participat numerosi voluntari, acestia fiind in special elevi de la scolile din judetul Gorj.

Echipa Asociatiei Drumetii Montane este formata din tineri pasionati de munte, natura, eco-turism, protectia mediului, iar daca doriti sa faceti parte din echipa noastra ne puteti contacta via formularului de pe site-ul  www.drumetiimontane.ro , unde tot odata veti putea studia mai in detaliu activitatile noastre pe care le-am desfasurat pana in present.

In prezent Asociatia “Drumetii Montane” este sprijinita de agentii economici: Ch-Center Hosting, Vector di Sign, Editura Herald, IntegrameOnline.ro,Medalii-Cupe.ro, Craimont Craiova, Tonyadax.com, SC Lafarge Agregate Betoane SA.