Asociatia BISMUN anunta proiectul Moot Courts 2011 – Justice on an international level!

ASOCIATIA BISMUN
Facultatea de Drept
Bd. M. Kogălniceanu 36-46, Sector 5, 050107 ,Bucuresti
Tel: 021.310.42.64
Website: www.bismun.ro
office@bismun.org

Persoana de contact:
Mariana Ciorica
Tel: 0764126924
PR@bismun.org

 

Asociatia BISMUN anunta proiectul Moot Courts 2011 – Justice on an international level!

                                                                                                    Asociatia BISMUN, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe,      Curtea de Apel Bucuresti, Universitatea Bucuresti si Facultatea de Drept a  Universitatii din Bucuresti, organizează proiectul “Moot Courts 2011- Justice  on an international level!”, care se va desfasura in perioada 9-11 decembrie, la  Facultatea de Drept si la Curtea de Apel, cu scopul de a pune în aplicare  cunostintele de drept international, drept comunitar si de drepturile omului  ale participantilor.
“ Moot Courts 2011” este o simulare de proceduri juridice in fata a trei  instante de mare importanta: Curtea Internatională de Justitie, Curtea  Europeana a Drepturilor Omului şi Curtea de Justitie. Proiectul este destinat  atat studentilor din cadrul facultatilor de drept, cat si celor care au urmat un  curs de drept international public. Pe durata a trei zile, aproximativ 50 de  studenti romani vor participa la această serie de simulari.
Participantii vor avea calitatea de reprezentanti ai statelor (avocati) sau de  judecatori, iar în cadrul fiecarei instante simulate acestia vor trebui sa  pledeze sau sa judece in functie de rolul detinut. Studentii vor beneficia de o  pregatire anterioara in vederea judecarii spetelor din cadrul instantelor  simulate. De asemenea, Asociatia BISMUN va sustine un training ce vizeaza  modul de pledare si formalitatile ce trebuie indeplinite in fata fiecarei  instante.
Evenimentul se anunţa a fi cea mai importantă simulare de institutii in domeniul dreptului international din Romania in 2011, in special prin prisma succesului pe care l-a avut simularea Curtii Internationale de Justitie in cadrul proiectului Model International Court of Justice 2010, derulat de catre Asociatia BISMUN in anul precedent.

Asociatia BISMUN este o organizatie non-guvernamentala cu sediul central la Bucuresti al carei obiectiv principal este promovarea si incurajarea valorilor ONU in randul societatii romanesti si a tinerilor romani. Pentru a-si atinge scopurile, organizatia realizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, stagii de practica, activitatea centrala axandu-se asupra organizarii celei mai mari conferinte de tip MUN din Romania – Conferinta BISMUN.

Organizator: Asociatia BISMUN (www.bismun.ro);
Moot Courts (www.bismun.ro/mootcourts2011/);

Parteneri: Ministerul Afacerilor Externe, Curtea de Apel Bucuresti, Universitatea din Bucuresti (www.unibuc.ro), Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti (www.drept.unibuc.ro), Sistemul ONU din Romania, Fundatia Konrad Adenauer, Editura C.H.Beck, Editura Hamangiu.

Persoana de contact:
Mariana Ciorica
Tel: 0764126924
PR@bismun.org