Asociatia BISMUN anunta al saselea seminar al campaniei de informare BISMUN MDGs Awareness Campaign.

In data de 13 decembrie 2011, incepand cu ora 11:00, la Ministerului Afacerilor Externe, Sala Gafencu, are loc deschiderea celui de-al saselea seminar din Campania de informare BISMUN MDGs Awareness Campaign, pe tema “Combaterea HIV/SIDA si a malariei”, organizat de catre asociatia BISMUN.
Acest seminar de combatere HIV\SIDA si a malariei reliefeaza problemele celor mai sarace tari din lume aflate sub auspiciile bolii si saraciei. Acestea sunt provocari majore care afecteaza sanatatea publica a oamenilor si principalele cauze ale subdezvoltarii.
BISMUN Millennium Development Goals Awareness Campaign este o campanie al carei scop il constituie cresterea gradului de constientizare a obiectivelor mileniului referitoare la veniturile limitate, foamete, boli, egalitatea intre sexe şi celelalte probleme stringente cu care se confrunta omenirea. Aceasta iniţiativa vizeaza studentii si tinerii in general, pentru a-i antrena intr-o activitate utila atat lor, cat si oamenilor in general.
Pentru atingerea acestui obiectiv asociatia BISMUN faciliteaza discutii cu profesionisti din fiecare camp in vederea unei intelegeri aprofundate in ceea ce priveste Millennium Development Goals.
Asociatia BISMUN detine un rol de intermediar intre studentii dornici sa dobandeasca cunostinte despre MDGs (studenti de la Universitatea din Bucuresti – Facultatea de drept, Facultatea de sociologie, Facultatea de stiinte politice, Facultatea de istorie; Scoala Natională de studii politice si administratiei publice – Facultatea de ÅŸtiinte politice, Facultatea de relatii publice si comunicare; Academia de studii economice – Facultatea de afaceri internationale ÅŸi economie) si reprezentantii ONU. Printre invitatii evenimentului se numara Edmond Mcloughney, reprezentantul UNICEF din Romania, Cosmin Boiangiu, Directorul Directiei ONU, Institutii Specializate si Francofonie din cadrul Ministerului Afacerilor Externe si Iulian Petre, director executiv al UNOPA.
Inscrierile se fac pana in data de 12 decembrie 2011, 6:00 P.M., la adresa mdg@bismun.ro.
Asociatia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) este un O.N.G. constituit cu scopul de a promova si incuraja valorile ONU in randul tineretului roman si al societatii romanesti. Pentru a-si atinge scopurile, organizatia realizeaza seminarii, conferinte, workshop-uri, stagii de practica, activitatea centrala axându-se insa asupra organizarii unei conferinte anuale de tip MUN – Conferinta BISMUN.

Persoana de contact:
Mariana Ciorica
Tel: 0764126924
PR@bismun.org