Asistenţă juridică gratuită şi sprijin financiar pentru șoferii cărora li se ridică mașina în mod abuziv

Şoferii care sunt victime ale unui abuz găsesc ajutorul de care au nevoie la Asociaţia Şoferilor şi a Drepturilor acestora din România (ASDR), organizaţie înfiinţată cu scopul de a denunţa abuzurile împotriva şoferilor şi de a le oferi sprijinul necesar pentru a-şi exercita drepturile.

Ridicarea maşinilor a devenit o reală problemă la nivel naţional. Zilnic sunt ridicate mii de maşini pentru parcare neregulamentară, în condițiile în care nu există suficiente locuri de parcare. În majoritatea cazurilor şoferul este cel care a greşit. Există însă şi cazuri în care firmele de ridicări auto acţionează abuziv.

Majoritatea abuzurilor comise împotriva È™oferilor rămân necunoscute din diverse motive. Pe de o parte, se mizează pe faptul că unii ÅŸoferi nu cunosc legislaÅ£ia. Pe de altă parte, ÅŸoferii care realizează că s-a comis un abuz consideră că nu vor avea niciodată câștig de cauză în faÈ›a celor care fac legea – firmele de ridicări auto, Primării, servicii de PoliÅ£ie Rutieră – astfel încât ajung să plătească taxa de recuperare a maÈ™inii fără să mai tragă un semnal de alarmă privind abuzul comis. Åži nu în ultimul rând, sunt ÅŸoferii care ar vrea să-ÅŸi ceară drepturile în instanţă, însă după ce au plătit o taxă de recuperare cât salariul mediu pe economie (700-800 lei), nu mai au resurse financiare pentru a achita serviciile unui avocat pentru consultanţă ÅŸi reprezentare în instanţă.

„După o atentă analiză a problemelor cu care se confruntă șoferii români, am considerat că e necesar să existe o asociație care să vină cu soluţii concrete în sprijinul şoferilor care consideră că în cazul lor s-a produs un abuz. Vizăm atât abuzurile comise în cazul ridicării mașinilor, cât și conflictele cu societățile de asigurări și probleme ce țin de contractele de leasing.”, a declarat Marian Moroşanu, preşedintele ASDR.

Două dintre motivele pentru care șoferii pot cere în instanță restituirea taxelor plătite firmei de ridicări auto sunt completarea incorectă a procesului verbal și avarierea autoturismului în procesul de ridicare. Șoferii își mai pot recupera banii dacă reușesc să dovedească faptul că mașina staționa regulamentar în momentul când a fost ridicată.

SERVICII DE CARE BENEFICIAZÄ‚ MEMBRII ASDR

Asistenţă juridică gratuită. ASDR îşi desfăşoară activitatea pe întreg teritoriul României şi le oferă membrilor săi asistenţă juridică gratuită, aceştia beneficiind de serviciile unui avocat care le va oferi consiliere de specialitate şi reprezentare în instanţă. În cazul în care se demonstrează că s-a comis un abuz, şoferul poate recupera banii plătiţi pe taxele pentru ridicare, transport şi depozitare, precum şi amenda.

Sprijin financiar. Pe lângă asistenţa juridică, ASDR le oferă membriilor săi sprijin financiar. Aceştia pot primi suma necesara pentru a-şi recupera maşina sau pentru a plăti amenda, urmând ca, ulterior, să restituie aceşti bani integral sau în rate.

Asistență rutieră. ASDR pune la dispoziția șoferilor care se confruntă cu probleme tehnice servicii de tractare auto, depanare și cazare pe teritoriul României.

___________________________________________________________________________________________

CONTACT:

Şoferii care au nevoie de sprijin din partea ASDR pot folosi una din următoarele opţiuni de contact:

– pe site-ul www.asdr-romania.ro
– la email: office@asdr-romania.ro
– la numerele de telefon: 0728.502.426 / 0755.885.554

Dana Blaţ
PR Manager

Tel: 0721.400.366
pr@asdr-romania.ro
www.asdr-romania.ro